Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde maanzaadcake (zonder meel en suiker)

Gezonde maanzaadcake (zonder meel en suiker)

Sappige, gezonde maanzaadcake zonder meel en suiker, gezoet met fruit. Deze cake bevat gezonde vetten, een heleboel voedingsstoffen en is bijzonder smaakvol en heerlijk zacht. Je kunt deze maanzaadcake serveren met wat Griekse yoghurt en bestrooien met noten of overgieten met een warme fruitsaus. Jammie!

Deze gezonde maanzaadcake is sappig en luchtig, maar laat je hierdoor niet bedriegen: hij is namelijk ook vullend, rijk aan gezonde vetten en complexe koolhydraten. Dit maakt het een geweldige keus om je dag mee te beginnen. Als je van maanzaad houdt, dan ben ik ervan overtuigd dat deze simpele maanzaadcake zonder meel en suiker een van je basisrecepten voor toetjes zal worden. De cakebodem bestaat uit maanzaad, haver en noten. Om de cake zoet te maken, gebruiken we rijpe bananen en dadels. Naast het feit dat hij overheerlijk is, zit hij ook nog eens boordevol voedingsstoffen en vezels. Slechts 1 plakje bevat 45% ADH mangaan, 12% ADH vitamine B6, 15% ADH koper, 13% ADH calcium en 10% ADH ijzer. Dat noem ik pas een delicatesse!

Om de dadels makkelijker te kunnen blenden, adviseer ik je om ze vooraf minstens 30 minuten te laten weken in warm water. Wat betreft de maanzaad: de gemalen maanzaad uit de winkel heeft vaak een onaangenaam bittere smaak en bevat bovendien niet meer alle voedingsstoffen. Je kunt daarom beter hele maanzaadjes kopen die je thuis vermaalt.

Ben je op zoek naar een snel recept voor een gezonde en sappige maanzaadcake? Je hoeft niet verder te zoeken, probeer deze gewoon!

Ingrediënten

Instructies

  1. Mix de noten en haver in een keukenmachine tot fijne meel.
  2. Zeef de meel boven een grote kom, en meng er daarna de overige losse ingrediënten doorheen.
  3. Blend de bananen, appelmoes, dadels, eieren en kokosolie samen in een keukenmachine, totdat het een zachte puree is geworden.
  4. Roer het vloeibare mengsel grondig door de losse ingrediënten.
  5. Giet het beslag in een siliconen (of ingevette) cakevorm (met een diameter van ongeveer 20 cm). Bak gedurende 30-35 minuten op 180 graden Celsius, totdat de cake stevig is geworden.
  6. Laat de cake eerst afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Bereidingstijd45 minuten
Levert10 plakken
Voedingswaarde / 1 plak
Calorieën218 Kcal
Koolhydraten19 g
Vezel4 g
Eiwit6 g
Vet13 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen