Fit Tovenares
Volg mij
“Hemelse” Ongebakken Bananentaart (Glutenvrij)

“Hemelse” Ongebakken Bananentaart (Glutenvrij)

Dankzij deze ongelofelijk lekkere taart kun je genieten van een hemelse traktatie. Deze ongebakken bananentaart is perfect als je niet van bakken houden, of je de voorkeur geeft aan snelle, gezonde en smakelijke desserts. Deze gezonde taart is bloemvrij en suikervrij, amandelen en haver worden gebruikt voor de bodem en de taart wordt op natuurlijke wijze gezoet met dadels en bananen.

Een gezonde bodem van bananen, amandelen, dadels (of rozijnen) en haver vormt de basis voor een taart vol vezels, eiwit, vitaminen en mineralen, vrij van onnodige suikers, zodat je zeker weet dat je heerlijke ingrediënten combineert met verantwoord snacken :)

Pindakaas is voor mij een topper, het bevat een natuurlijke zoetkracht en heeft een heerlijk romige smaak. Gecombineerd met kwark en dadels maakt het deze taart helemaal af. De voedzame ingrediënten en heerlijke smaak zijn de reden voor de naam van dit dessert: "hemelse" ongebakken bananentaart.

Als je van zachte en verfrissende kwark, pindakaas, knapperige amandelen, bananen, zoete dadels en glutenvrije haver houdt, bij voorkeur in één gerecht, ga dan zeker voor deze ongebakken bananentaart. Ik raad het aan als gezond dessert, bijvoorbeeld na het sporten, maar ook als een voedzaam zoet ontbijt of als middagsnack.

Ingrediënten

Instructies

  1. Blend de amandelen en havermout in een blender fijn.
  2. Roer de dadels of gedroogde rozijnen erdoor en blend opnieuw tot alle ingrediënten gemixt zijn en samen een deeg vormen. Als je moeite hebt met het blenden of als het deeg te kruimelig is, voeg dan 1 tot 2 eetlepels water toe.
  3. Duw het deeg op de bodem van een bakvorm (Volgens de hoeveelheid van deze ingrediënten, zou het een vorm moeten zijn met een diameter van 15 cm).
  4. Plaats de gesneden of gepureerde banaan op het deeg.
  5. Om de glazuur te maken, blend de kwark, dadels en pindakaas of amandelboter in een blender tot een gladde substantie.
  6. Verdeel de glazuur op de cake en zet minimaal 8 uur in de koelkast.
  7. Als de cake uit elkaar valt tijdens het snijden, zet hem dan een paar minuten in de vriezer.
Bereidingstijd15 minuten
Levert6 plakken
Voedingswaarde / 1 plak
Calorieën285 Kcal
Koolhydraten31 g
Vezel7 g
Eiwit12 g
Vet13 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen