Fit Tovenares
Volg mij
Kippendijen met spinazie en prei in tomatensaus

Kippendijen met spinazie en prei in tomatensaus

Sappige gezonde kippendijen met spinazie en prei in tomatensaus met fetakaas smaakt geweldig en kan worden geserveerd met bruine rijst, couscous, volkorenpasta of boekweit. Een geweldige tip voor een gezonde lunch of een vullende avondmaaltijd met kip. Een koolhydraatarm gerecht boordevol groentes en smaken, die rijk is aan eiwitten, vitaminen en mineralen. Eten kan gezond en tegelijkertijd smaakvol zijn; ervaar het zelf met dit eenvoudige recept.

Spinazie is een van de meest voedzame voedingsmiddelen die er zijn. Het bevat veel verschillende voedingsstoffen, waaronder vezels, calcium en ijzer. Ik vind het heerlijk als het rauw is, maar ook als het gekookt is. Het past perfect in dit recept en samen met de overige ingrediënten maakt het dit gerecht niet alleen heel voedzaam, maar ook erg smaakvol.

Iedereen zal verrukt zijn van dit gezonde recept met kip met zijn mooie kleuren en heerlijke geuren. Je kunt het met zo goed als elk bijgerecht serveren, afhankelijk van je persoonlijke smaak. Maak deze kippendijen in tomatensaus voor de lunch. Ze zijn binnen 30 minuten klaar en je hele gezin zal ervan smullen. Dus, bon appetit!

Ingrediënten

  • 300 gram kippendijen
  • 300 gram babyspinazie
  • 150 gram cherrytomaten
  • 50 gram fetakaas
  • 1 prei
  • 4 eetlepels (tbsp) tomatenpuree
  • 1 eetlepel (tbsp) kokosolie (Ik raad deze aan)
  • 1 eetlepel (tbsp) mosterd
  • 1/2 theelepel (tsp) zeezout

Instructies

  1. Verhit 4,5 gram kokosolie in een diepe pan of wok.
  2. Voeg er de in stukken gesneden kippendijen bij (zonder bot en zonder huid). Roer 2 -3 minuten en braad beide kanten van het vlees lichtjes aan.
  3. Doe er de tomatenpuree, ongeveer 150 ml water, zeezout en de gewassen en gesneden prei bij en laat alles gedurende 5 minuten koken, onder af en toe roeren.
  4. Roer vervolgens de gewassen spinazie, schijfjes cherrytomaten en mosterd door de saus.
  5. Als de spinazie zachter is geworden en het vlees voldoende gebakken, haal je de pan van het vuur. Bestrooi met fetakaas en serveer.
  6. Je kunt het zo opdienen, of er een bijgerecht bij serveren zoals bruine rijst, couscous, volkorenpasta of boekweit.
Bereidingstijd25 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën450 Kcal
Koolhydraten12 g
Vezel5 g
Eiwit53 g
Vet20 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen