Fit Tovenares
Volg mij
Makkelijke champignon-aardappelsoep met tonijn

Makkelijke champignon-aardappelsoep met tonijn

Een interessante, stevige, overheerlijke en makkelijke champignon-aardappelsoep die je in combinatie met tonijn zelfs als hoofdmaaltijd kunt serveren. Deze simpele soep met champignons en aardappels bevat weinig calorieën en veel eiwitten, waardoor hij ook geschikt is voor als je wilt afvallen of als onderdeel van een dieet. Hij is glutenvrij en bevat geen ei, noten of melk (wanneer je de Griekse yoghurt weglaat). De soep ruikt heerlijk en van de romige aardappel-champignonsmaak zul je gegarandeerd helemaal weg zijn.

Champignons en aardappels zijn de belangrijkste ingrediënten van dit recept. Ze vullen elkaar perfect aan en zorgen voor een overheerlijke romige consistentie. Mijn advies is om de soep te serveren met wat tonijn en Griekse yoghurt. Die maken de soep namelijk nóg vullender en ze voegen bovendien een flinke dosis eiwitten toe. De yoghurt geeft de soep daarnaast een delicate romige smaak en textuur, en tonijn smaakt altijd nog lekkerder in een romige soep zoals deze.

Ten slotte nog een tip voor moeders. Romige soepen zoals deze champignon-aardappelsoep, zijn ook heel geschikt voor kinderen. Je kunt de soep (voordat je er de tonijn in hebt gedaan) namelijk makkelijk overgieten in een babyflesje. Op die manier eten je kinderen niet alleen meer, maar maken ze tegelijkertijd minder troep. Wees echter voorzichtig met een te sterke champignonbouillon, kinderen zijn namelijk gevoelig voor champignons en sommige kindjes mogen totdat ze één jaar oud zijn zelfs helemaal geen champignons eten.

Ingrediënten

  • 500 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 middelgrote aardappels
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 liter kippenbouillon (of water)
  • 5 gram zout
  • 0,50 gram gemalen zwarte peper
  • 14 gram boter
  • 150 gram tonijn in eigen sap (optioneel)
  • 70 gram Griekse yoghurt (om de soep na het koken wat dikker te maken - optioneel)

Instructies

  1. Snij de ui in kleine stukjes.
  2. Was de champignons en maak ze klein.
  3. Verhit een lepeltje boter in een pan met antiaanbaklaag, en fruit daarin lichtjes de gesneden ui.
  4. Doe er de stukjes champignons bij en bak ze totdat ze zacht zijn (ongeveer 5 minuten). Af en toe roeren.
  5. Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook.
  6. Mix ondertussen in stukjes gesneden rauwe aardappels, 2 teentjes knoflook en een beetje water in een blender.
  7. Roer dit alles daarna door de soep.
  8. Laat de soep ongeveer 10-15 minuten koken en blend het ten slotte met een handmixer. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.
  9. Als je wilt, kun je voor het opdienen nog wat Griekse yoghurt door de soep roeren. Ik adviseer je bovendien om wat uitgelekte tonijn toe te voegen. Op deze manier zorg je ervoor dat de soep meer eiwitten bevat, en dat hij lekker vullend is.
Bereidingstijd30 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën135 Kcal
Koolhydraten18 g
Vezel5 g
Eiwit7 g
Vet4 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen