Fit Tovenares
Volg mij
Makkelijke pasta met rode bietenpesto

Makkelijke pasta met rode bietenpesto

Deze overheerlijke en makkelijke pasta met rode bietenpesto moet je echt proberen! Dit gerecht is niet alleen onweerstaanbaar smaakvol, maar ook nog eens een feestje voor je ogen. Dit pastarecept kun je bereiden met zowel geiten- als schapenkaas. Je smaakpapillen zullen verrast worden.

Rode bieten pesto is heel makkelijk te bereiden, het enige wat je moet doen is alle ingredienten tot een gladde puree blenden. Dat is het! Het langste deel van dit recept is het wachten totdat de bieten gekookt zijn. Rode bietenpesto is super simpel. Bovendien heb je, vergeleken met de traditionele pesto, voor de bereiding ervan veel minder olie of een andere vetsoort nodig. Daardoor bevat rode bietenpesto minder vet en calorieën. Als je wat tijd wilt besparen bij de bereiding, dan kun je ook voorgekookte rode bieten kopen in de supermarkt.

Voor dit recept heb ik volkoren spaghetti gebruikt, maar je kunt ook een andere pastasoort nemen. Mensen met coeliakie, bijvoorbeeld, adviseer ik om boekweit te gebruiken. Wil je voor een volgende keer het recept wat aanpassen, voeg dan kip, tonijn, zalm of tofu toe aan de pasta.

Deze makkelijke pasta met rode bietenpesto moet je echt eens proberen, ik ben ervan overtuigd dat je niet alleen jezelf, maar ook je gasten zult verrassen!

Ingrediënten

  • 500 gram volkoren pasta (bijvoorbeeld spaghetti) (Ik raad deze aan)
  • 2 middelgrote rode bieten
  • een klein handje verse basilicumblaadjes
  • 1-2 eetlepels (tbsp) olijfolie
  • 100 gram geitenkaas (of schapenkaas)
  • 50 gram walnoten (of pijnboompitten) (Ik raad deze aan)
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • zout, gemalen zwarte peper (naar smaak)

Instructies

  1. Doe de ongeschilde rode bieten in een pan met kokend water en kook ze, afhankelijk van hun grootte, gedurende 40-60 minuten totdat ze zacht zijn.
  2. Kook de pasta in kokend water met wat zout. Giet de pasta vervolgens af.
  3. Maak de gekookte bieten schoon en snij ze in kleine stukjes.
  4. Pureer de bieten in een hakmolen of blender, samen met knoflook, citroensap, noten, olijfolie, basilicumblaadjes, zout en kruiden.
  5. Roer de pesto door de gekookte pasta.
  6. Je kunt geitenkaas over de pasta strooien, of erdoorheen roeren zodat het smelt. Zo maak je de pasta nog romiger.
Bereidingstijd70 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde /
Calorieën638 Kcal
Koolhydraten86 g
Vezel12 g
Eiwit26 g
Vet21 g

Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.

SuikervrijVezelrijkDiner en LunchGroenteVegetarische Diner- en LunchreceptenDiner- en Lunchrecepten met Groente
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen