Fit Tovenares
Volg mij
Ontbijt Fitness-energieballetjes

Ontbijt Fitness-energieballetjes

Heb je een snelle energieboost nodig in de ochtend? Probeer in dat geval eens deze energie balletjes die alle voedingsstoffen bevatten die je voor je dag nodig hebt. Bereid ze een dag van tevoren zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het ontbijt of een ochtendsnack.

Alle ingrediënten in deze energieballetjes vormen een perfecte smaakcombinatie. Je kan van deze balletjes die zonder oven te bereiden zijn op elk moment van de dag genieten. Vul snel je energie aan, bijvoorbeeld voor het sporten of tijdens een inspannende hike. De balletjes bestaan uit gezonde ingrediënten, zoals havermout, kokos, chiazaad, lijnzaad, honing cacao nibs en pindakaas.

Ik raad je aan om cacao nibs te gebruiken in plaats van stukjes chocolade. Weet je waarom cacao nibs eigenlijk zo gezond zijn?

Alle chocola is gemaakt van cacao nibs, maar het verwerkingsproces van de cacao nibs zorgt ervoor dat het een aantal van zijn meest waardevolle voedingsstoffen verliest. Daarom is het belangrijk om cacao in zijn meest mogelijke natuurlijke vorm te consumeren - niet geroosterd. Cacao staat hoog in de reeks van de zogenaamde 'superfoods' Het bevat zo’n 300 chemisch geïdentificeerde substanties, wat het een van de meest complexe voedselsoorten ter wereld maakt. Cacao bevat een wijd spectrum aan mineralen (ijzer, magnesium, koper, chroom, zink, mangaan), vitamines (vooral C) en antioxidanten (meer dan rode wijn, blauwe bessen, gojibessen, groene thee en granaatappels samen!). Cacao is een primaire bron van magnesium en organische zwavel in de natuur - magnesium wordt beschouwd als een van de mineralen waarin het huidige standaarddieet tekortschiet, wat leidt tot een buitensporige toename van hart- en vaatziektes. Magnesium speelt een rol in botmineralisatie, de ontwikkeling van periosteum en tandglazuur. Het werkt ook bevorderend voor nagel-, haar- en huidvorming en het activeert meer dan 30 enzymen. Magnesium heeft invloed op de prestatie van de hartspieren en stabiliseert de homeostase. Het draagt bij aan een goede werking van de prostaat en helpt de spijsvertering.

Een regelmatige consumptie van cacao nibs draagt bij aan de strijd tegen depressie, verlaagt het risico op kanker, hart- en vaatziektes en hoge bloeddruk; het ondersteunt de werking van het zenuwstelsel en verbetert het geheugen en flexibiliteit. Rauwe cacao nibs hebben een licht bittere en sterke chocoladesmaak. Dit maakt ze ideaal om toe te voegen aan zoetere gerechten, maar je kunt ze ook gewoon zo eten.

Ingrediënten

Instructies

  1. Mix alle ingrediënten samen in een kom.
  2. Laat het ongeveer 30 minuten in de koelkast staan.
  3. Zodra het mengsel is afgekoeld en opgesteven, vorm er balletjes van.
  4. Berg de balletjes op in een luchtdichte bak en bewaar ze maximaal een week in de koelkast.
Bereidingstijd40 minuten
Levert12 balletjes
Voedingswaarde / 1 balletje
Calorieën121 Kcal
Koolhydraten12 g
Vezel3 g
Eiwit3 g
Vet7 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen