Fit Tovenares
Volg mij
Overheerlijke Fruitsalade met Kip

Overheerlijke Fruitsalade met Kip

Probeer deze verfrissende fruitsalade met kip eens uit, het vult je maag en maakt je smaakpapillen gelukkig. Deze salade bevat zorgvuldig uitgebalanceerde smaken, mineralen, vezels en ook een flinke hoeveelheid eiwitten.

Ik houd van kipsalades vanwege de eenvoud, smaak en natuurlijk ook de hoge voedingswaarde. Maar ik probeer te variëren met smaken om tegen-eten te voorkomen, dit is hoe het recept voor deze fruitsalade met kip ontstond. Geloof me, het is echt heerlijk en het proberen waard. Ik geef de voorkeur aan perziken en rode druiven, maar je kunt allerlei soorten fruit gebruiken, zoals aardbeien of kersen. En ik raad zeker aan om wat selderij en noten toe te voegen aan deze salade, voor een onweerstaanbare crunchy bite.

De dressing is gemaakt van yoghurt, specerijen en citroensap. Ik heb gewone yoghurt gebruikt, maar als je van een dikkere dressing houdt, kun je dit vervangen door Griekse yoghurt (het liefst met een maximaal vetgehalte van 3%).

Deze salade kan als maaltijd worden geserveerd, maar is ook heerlijk als vulling voor hartige pannenkoeken, pitabroodjes of sandwiches. De bereiding neemt niet meer dan 20 minuten in beslag, dus het is ook zeer geschikt als een snelle gezonde avondmaaltijd. Ik eet deze salade het liefst in de zomer, met wat balsamicoazijn erop, heerlijk!

Ingrediënten

  • 200 gr kipfilet
  • 120 gr naturel yoghurt
  • 40 gr gedroogde cranberries/rozijnen
  • 40 gr amandelen (Ik raad deze aan)
  • perzik/nectarine
  • 1 el citroensap
  • handje sla
  • handje verse druiven (optioneel)
  • bleekselderij (optioneel)
  • snufje gemalen zwarte peper
  • snufje kaneel
  • 2 tl balsamico azijn

Instructies

  1. Snij de kipfilet in kleine stukjes en grill in een droge pan tot een goudbruine kleur.
  2. Laat hierna afkoelen en doe in een kom waarin de yoghurt en citroensap al gemixt zijn.
  3. Voeg de gesneden groenten en fruit toe, net als de cranberries en amandelen.
  4. Mix hierna de salade en breng op smaak met zwarte peper en kaneel.
  5. Besprenkel met balsamico azijn en serveer.
Bereidingstijd20 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde/ 1 portie
Calorieën369 Kcal
Koolhydraten27 g
Vezel5 g
Eiwit32 g
Vet14 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen