Fit Tovenares
Volg mij
Pasta met hüttenkäse en gestoofde groenten

Pasta met hüttenkäse en gestoofde groenten

Ben je op zoek naar een snel en eenvoudig pastarecept? Probeer dan deze gezonde pasta met hüttenkäse en gestoofde groenten eens. Hij is niet alleen gezond, maar ook nog eens erg lekker. En last but not least: hij is binnen 30 minuten klaar.

Waarschijnlijk is het niet voor iedereen even makkelijk om via de dagelijkse voeding voldoende groentes binnen te krijgen. Maar met recepten als deze kan het niet eenvoudiger! De groentes worden op een smakelijke manier bereid, en ze zijn heerlijk in combinatie met de pasta en hüttenkäse. In dit recept ga ik meestal voor courgette en champignons, omdat deze smaakcombinatie voor mij gewoonweg onverslaanbaar is. Je kunt echter ook andere seizoensgroenten gebruiken, het kan niet fout gaan.

De hüttenkäse is overheerlijk in combinatie met de pasta en het maakt de hele maaltijd lekker romig. Hij is veel dieetvriendelijker dan de normale romige pastasauzen en het is een goede bron van eiwitten. Je kunt dus zorgeloos genieten van pasta met hüttenkäse. Daarnaast ligt deze pasta totaal niet zwaar op de maag. Als je geen tijd hebt om direct na het koken te eten, kun je deze gezonde pasta gewoon later opwarmen, ondanks dat we een verse kaassoort erin doen.

Deze pasta met hüttenkäse en gestoofde groenten staat binnen een half uur op tafel, dus ga aan de slag en begin met bereiden. Ik weet zeker dat je het geweldig zult vinden.

Ingrediënten

  • 500 gr. volkorenpasta (Ik raad deze aan)
  • 400 gr. hüttenkäse
  • 80 gr. gedroogde tomaten
  • 400 gr. courgette
  • 400 gr. champignons
  • 1 ui
  • 1 tbsp olijfolie
  • 1 tsp zout
  • snufje gemalen zwarte peper en piment
  • 2 teentjes knoflook
  • verse basilicum (naar smaak)

Instructies

  1. Kook de pasta al dente in kokend, gezouten water.
  2. Fruit in een diepe pan met verwarmde olie de fijngesnipperde ui totdat hij glazig is.
  3. Voeg gewassen en in plakjes gesneden champignons en courgette toe.
  4. Kruid het groentemengsel, doe er een beetje zout bij, voeg de geperste teentjes knoflook toe en stoof het geheel 5-7 minuten tot het zacht is.
  5. Meng er vervolgens de gehakte gedroogde tomaten door en laat het geheel nog een minuutje sudderen.
  6. Giet de gekookte pasta af, spoel af met koud water en meng het met hüttenkäse, gestoofde groenten en verse basilicum.
Bereidingstijd30 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde/ 1 portie
Calorieën639 Kcal
Koolhydraten99 g
Vezel19 g
Eiwit41 g
Vet10 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen