Fit Tovenares
Volg mij
Pizzabodem van Lijnzaad (Glutenvrij)

Pizzabodem van Lijnzaad (Glutenvrij)

Tegenwoordig kun je pizzabodems van allerlei interessante en vooral gezonde ingrediënten maken, en op deze manier bloem, melk en gist vermijden. Dit is ook zo'n gezond, lekker en uniek recept, dit keer voor een glutenvrije pizzabodem van lijnzaad.

Lijnzaad heeft veel positieve effecten op het lichaam (dankzij het gehalte van vitamines, mineralen, flavonoïdes, onverzadigde vetzuren, vezels en polyfenolen). Zoals blijkt uit onderzoek tot nu toe, heeft lijnzaad gunstige effecten op de gezondheid zoals kankerpreventie en -behandeling, behandeling van auto-immuunziektes, atherosclerose en ischemische hartziekten, hoge bloeddruk en diabetes type 2-preventie en behandeling. Het heeft ook een positief effect op de gezondheid van de dikke darm.

Pizzabodem van lijnzaad is een gezonde traktatie voor je lichaam. Daarnaast kan lijnzaad het cholesterolgehalte verlagen en heeft het een antioxiderede en anti-thrombotische werking. Je bereikt de beste resultaten door (vers) gemalen lijnzaad te eten. Ik raad je aan om eigengemaakt, gemalen lijnzaad te gebruiken in dit recept, in plaats van lijnzaadmeel - omdat dit het deeg te dik maakt.

Bedek deze gezonde lijnzaadpizza met je favoriete ingrediënten. Het kan tomatensaus, ham, kaas, champignon, broccoli, spinazie, tofu of olijf zijn, net wat jij lekker vindt op een pizza. Het deeg bevat weinig koolhydraten en daarnaast een hoog gehalte aan vezels, eiwit en gezonde vetten. Deze pizza is gemaakt om uit te delen!

Ingrediënten

  • 150 gr gemalen lijnzaad (Ik raad deze aan)
  • 2 eieren
  • 50 gr geraspte kaas
  • garnering (naar smaak)

Instructies

  1. Maal de lijnzaad (of gebruik voor gemalen lijnzaad) en mix met de eieren en kaas.
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier en spreid het deeg uit in een cirkel.
  3. Met deze ingrediënten zou je een pizzabodem moeten krijgen van ongeveer 25 cm, zodat het niet te dun wordt.
  4. Bak het deeg op 175 graden. Haal na ongeveer 8 minuten uit de oven en beleg met de gewenste garnering.
  5. Bak dan nog eens 15 minuten.
Bereidingstijd30 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën542 Kcal
Koolhydraten6 g
Vezel22 g
Eiwit30 g
Vet36 g

Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.

SuikervrijVezelrijkDiner en LunchGlutenvrijNotenvrijEiwitrijke EierreceptenVegetarische Diner- en Lunchrecepten
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen