Fit Tovenares
Volg mij
Zachte Kikkererwtenkoekjes

Zachte Kikkererwtenkoekjes

Als je gewend bent aan zoete recepten zonder bloem heb ik nog een andere lekkere en gezonde variant voor je verzameling, dit keer voor deze zachte kikkererwtenkoekjes. Ze zijn caloriearm, bloemvrij en staan in minder dan 30 minuten op tafel.

Kikkererwten zijn een echte eiwitbommetjes en zeer geschikt voor de bereiding van verschillende zoete desserts. Ze bevatten veel vezels voor een betere spijsvertering, de nodige hoeveelheid ijzer en zijn ook geschikt voor coeliakiepatiënten. Kikkererwten zijn te gebruiken voor zowel zoete als hartige recepten, ze voorzien gerechten altijd van de benodigde voedingsstoffen zonder de smaak te beïnvloeden. Kikkererwtenmeel kan ook gemakkelijk bloem vervangen in recepten en geeft maaltijden een fijne, nootachtige smaak.

Mijn grootste favorieten zijn de knapperige kikkererwtenkoekjes (dit recept vindt je ook op mijn blog), tot nu toe zijn er nog geen andere koekjes geweest die deze koekjes hebben kunnen overtreffen, maar dit recept voor zachte kikkererwtenkoekjes is ook zeer gezond, lekker en gaat goed samen met een kop thee of koffie. Misschien vindt jij ze wel lekkerder dan de knapperige variant, laat het me weten ;)

Dit gezonde dessert zonder bloem is eenvoudig te maken en licht verteerbaar. Koekjes zijn bijzonder geschikt voor bij de koffie of thee. Ik bereid ze graag als ochtendsnack, als voedzaam en vullend alternatief aan het begin van een nieuwe dag. Ik geef de voorkeur aan deze gezonde kikkererwtenkoekjes met pure chocolade, probeer ze ook eens.

Ingrediënten

  • 165 gr gekookte kikkererwten (gebruik de helft bij rauwe kikkererwten)
  • 1 ei
  • 1 el pindakaas/amandelboter (Ik raad deze aan)
  • 2 el rietsuiker of stevia (naar smaak) (Ik raad deze aan)
  • ½ tl bakpoeder
  • pure chocolade brokjes (naar smaak)

Instructies

  1. Blend alle ingrediënten (behalve de chocola) in een blender samen, tot een zo glad mogelijke substantie.
  2. Schep dan de chocolade brokjes erdoor en vorm het deeg in balletjes.
  3. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk de bovenkanten een beetje plat.
  4. Bak de koekjes 15 tot 18 minuten op 180 graden tot ze goudbruin zijn.
Bereidingstijd25 minuten
Levert12 koekjes
Voedingswaarde/ 1 koekje
Calorieën29 Kcal
Koolhydraten4 g
Vezel1 g
Eiwit2 g
Vet1 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen