
Banaan-Tofupudding
Deze romige banaan-tofupudding bevat geen enkele bloem, zetmeel of melk. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig voor de bereiding en het staat binnen 5 minuten op tafel.
Dit recept voor een gezonde banaan-tofupudding is per ongeluk ontstaan toen ik een zoete lekkernij met tofu wilde maken en thuis rijpe bananen had liggen. Omdat deze bananenpudding geen meel, gluten of melk bevat, is het geschikt voor zowel coeliakiepatiënten als veganisten. Ik heb de pudding alleen gezoet met een beetje stevia, omdat de bananen zoet genoeg zijn, dit kwam het caloriegehalte ook ten goede. Maar als je geen stevia hebt kun je honing of ahornsiroop gebruiken om het dessert zoeter te maken.
De vanillesmaak past perfect bij de bananensmaak en zorgt er bovendien voor dat de smaak van tofu niet te proeven is. Om chocoladepudding te bereiden voeg je gewoon een paar lepels cacao toe. 1 kleine portie van deze pudding bevat slechts 84kcal en 12g koolhydraten, dus eet gerust twee porties achter elkaar.
Als je deze tofupudding eiwitrijker wilt maken, kun je een schepje eiwitpoeder toevoegen (gebruik veganistische eiwitpoeder om het gerecht glutenvrij en zuivelvrij te houden).
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen
- 180 gr tofu
- 1 tl vanille extract
- ¼ tl stevia (Ik raad deze aan)
Instructies
- Pureer alle ingrediënten samen in een blender.
- Proef de pudding en als je deze zoeter wilt, of als je nog steeds de tofu proeft, voeg dan een zoetstof toe (stevia, agave, ahornsiroop of honing).
- Zet de pudding in de koelkast en eet binnen drie dagen.
Bereidingstijd | 5 minuten | |
Levert | 4 porties |
Voedingswaarde/ 1 portie | ||
Calorieën | 84 Kcal | |
Koolhydraten | 12 g | |
Vezel | 2 g | |
Eiwit | 5 g | |
Vet | 2 g |