
Broccolisalade met bosbessen en maanzaad
Broccolisalade met bosbessen en maanzaad - dat klinkt als een rare combinatie, niet? Wees echter niet bevreesd, het smaakt overheerlijk en ik raad iedereen aan het te proberen. De salade is lekker zonder iets erbij, maar is ook heerlijk als bijgerecht bij vlees.
Bereid de broccolisalade met rauwe broccoli. Dat is overheerlijk en persoonlijk vind ik rauwe broccoli veel lekkerder dan gekookte. Als je nog nooit rauwe broccoli door je salade hebt gedaan, probeer het dan eens.
Deze gezonde salade met broccoli is perfect om te eten zonder iets erbij, maar je kunt hem ook serveren als bijgerecht bij vlees. Hij past perfect bij rundvlees of kip en is het lekkerst als hij ongeveer 2 uur in de koelkast heeft gestaan. Ik strooi voor het opdienen ook altijd nog wat noten over de salade. Dat geeft hem een geweldige knapperigheid. Voor de beste voedingswaarden gebruik je het beste magere Griekse yoghurt. Dat is namelijk een ware eiwitbom, maar het voegt tegelijkertijd niet veel vet of calorieën toe.
Deze eenvoudige en gezonde broccolisalade met bosbessen en maanzaad zit ook nog eens bomvol vitamines, mineralen en vezels. Probeer hem eens!
Ingrediënten
- 500 gr. broccoli
- 200 gr. bosbessen
- 250 gr. Griekse yoghurt
- 1 appel
- 2 tbsp gemalen maanzaadjes
- 2 tbsp citroensap
- 1 tbsp honing
- noten (optioneel) (Ik raad deze aan)
Instructies
- Meng in een grote kom yoghurt met citroensap, honing en gemalen maanzaadjes.
- Was de broccoli en de appel en snijd ze in kleine stukjes.
- Was de bosbessen en doe ze samen met de gesneden broccoli en de stukjes appel bij de yoghurtdressing.
- Meng de salade goed en serveer meteen, of nadat je hem even in de koelkast hebt laten staan. Voor het serveren kun je er ook nog wat gehakte noten overheen strooien.
Bereidingstijd | 15 minuten | |
Levert | 4 porties |
Voedingswaarde/ 1 portie | ||
Calorieën | 164 Kcal | |
Koolhydraten | 21 g | |
Vezel | 7 g | |
Eiwit | 11 g | |
Vet | 3 g |