Fit Tovenares
Volg mij
Geroosterde kipfilets "Caprese" met tomaten, basilicum en mozzarella

Geroosterde kipfilets "Caprese" met tomaten, basilicum en mozzarella

Probeer dit overheerlijke geroosterde kipfilets "Caprese" recept met tomaten, basilicum en mozzarella. De bereiding is zeer eenvoudig. Het enige dat je moet doen is de ingrediënten te mengen met de kip en alles in de oven te zetten. Binnen een halfuur heb je een uitzonderlijk lekkere en eiwitrijke maaltijd op tafel. Deze makkelijke geroosterde kipfilets bevatten ook weinig koolhydraten, dus als je ze combineert met een simpele salade, hoef je je geen zorgen te maken over de koolhydraten. Ik ga je uitleggen hoe je de allersappigste kipfilets kunt maken ;)

Met kip kun je ontelbaar veel smakelijke gerechten in elkaar draaien. Het maakt niet uit hoe je de kip bereidt, het wordt altijd lekker. Dit recept is daarop geen uitzondering. We maken hem in de Italiaanse Caprese-stijl, dus het recept combineert de smaken van tomaten, verse mozzarella en verse basilicumblaadjes. Deze combinatie is niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens erg voedzaam.

Hoe bereid je een sappige kipfilet?

Als je kipfilets wilt maken die niet droog zijn, dan moet je je aan een aantal regeltjes houden. Het blijft echter heel simpel. Timing is het sleutelwoord. Kipfilet is een magere vleessoort. Als kip te lang gebakken wordt, droogt hij uit. Het is daarom erg belangrijk om de kipfilet op hogere temperatuur te bakken, zodat het vlees snel en goed gaar wordt. De ideale baktemperatuur is rond de 220 graden Celsius. Voor middelgrote tot grote kipfilets betekent dat een baktijd van ongeveer 20 minuten. Gebruik je een vleesthermometer? Dan is de ideale vleestemperatuur ongeveer 73 graden. Als de dikte van het vlees onregelmatig is, dan kun je het vooraf platslaan. In dat geval is het voldoende om het 15 minuten te bakken. Na het bakken is het goed om het vlees onafgedekt gedurende minstens 5 minuten te laten liggen. Zo kan het vlees het sap van de jus opnemen en wordt het nóg sappiger.

Ik heb verschillende recepten en trucs uitgeprobeerd, maar dit werkt voor mij het beste. Wat werkt voor jou?

Geroosterde "Caprese" kipfilets kunnen worden geserveerd met elk bijgerecht; met een warme of koude salade, rijst, quinoa, couscous of gebakken aardappels.

Tip: wil je een saus maken bij dit gerecht, dan zou ik een tartaarsaus nemen. Het recept daarvoor vind je hier: .

Ingrediënten

  • 800 gram kipfilets (2 middelgrote stukken)
  • 200 gram verse mozzarella
  • handje verse basilicum
  • 2 tomaten
  • gemalen zwarte peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)
  • knoflookpoeder (naar smaak)
  • balsamicoazijn (optioneel)
  • 1-2 eetlepels (tbsp) olijfolie

Instructies

  1. Maak een snee aan 1 kant van de kipfilet. De andere kant moet gesloten blijven, zodat de ingrediënten er niet uit kunnen vallen.
  2. Giet wat olijfolie op beide kanten van het vlees, en masseer met je hand naar smaak kruiden en zout in het vlees.
  3. Snij tomaten en mozzarella in dunne plakjes.
  4. Leg een paar schijfjes mozzarella en tomaten in elk stukje kipfilet. Doe er ook wat basilicumblaadjes bij.
  5. Leg de kipfilets in een ovenschaal.
  6. Bak het vlees (gedekt of ongedekt) gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden, totdat het gaar is. Laat het na het bakken gedurende minstens 5 minuten rusten in een afgedekte schaal.
  7. Ten slotte kun je wat balsamicoazijn over de kipfilets gieten. Serveer met je favoriete bijgerecht.
Bereidingstijd35 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën403 Kcal
Koolhydraten3 g
Vezel1 g
Eiwit55 g
Vet16 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen