Fit Tovenares
Volg mij
Gesmoorde kabeljauw in citroen-knoflooksaus met selderijfrietjes

Gesmoorde kabeljauw in citroen-knoflooksaus met selderijfrietjes

Geniet van deze heerlijke gesmoorde kabeljauw in citroen-knoflooksaus met selderijfrietjes. Dit gerecht bevat veel eiwitten en weinig koolhydraten en calorieën. Bovendien zit het bomvol vitaminen en mineralen, met name de B vitamines, selenium, fosfor, mangaan, magnesium, niacine, foliumzuur en vitamines E en A. Voor liefhebbers van vis is dit recept de perfecte tip voor een gezond en dieetvriendelijke lunch of diner.

Kabeljauw is een van de populairste vissoorten, vanwege zijn karakteristieke smaak. Daarnaast bevat het weinig calorieën en is het rijk aan Omega 3-vetzuren. Je kunt niet genoeg kabeljauw eten! Als je wilt, kun je het ook vervangen door zalm of een andere lokale vissoort van je smaak.

Zelfgemaakte gebakken selderijfrietjes zijn een speelse vervanging van de klassieke friet als bijgerecht. Ze zijn gebakken, dus je hebt niet veel olie nodig voor de bereiding. Op deze manier bevat dit gerecht stukken minder calorieën. Na het eten zul je je licht en gezond voelen.

Deze gesmoorde kabeljauw met selderijfrietjes is geweldig als avondmaal voor het hele gezin. Een echte aanrader.

Ingrediënten

  • Voor de vis:
  • 600 gram kabeljauw
  • 2 eetlepels (tbsp) boter
  • 1 citroen (sap en schil)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel (tbsp) 15 gram mosterd
  • 1-2 eetlepels (tbsp) sojasaus
  • peterselie
  • Voor de selderijfrietjes:
  • 1 kg selderij
  • 1 theelepel (tsp) zeezout
  • 1/2 theelepel (tsp) gram paprika
  • 1/2 theelepel (tsp) marjolein
  • 1 eetlepel (tbsp) olijfolie

Instructies

  1. Maak de selderij schoon en snij in dunne frietjes.
  2. Maak in een grote kom de marinade voor de frietjes, door olijfolie, kruiden en zout te mengen.
  3. Doe vervolgens de gesneden friet in de kom en schep ze voorzichtig door de marinade.
  4. Leg de frietjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze gedurende 40 tot 50 minuten op 220 graden, totdat ze knapperig zijn. Draai ze na 20 minuten een keertje om.
  5. Intussen bereid je de kabeljauw in een diepe braadpan. Verhit eerst de boter en voeg er geperste knoflookteentjes, mosterd, citroensap, citroenschil en sojasaus bij. Leg er de kabeljauw bovenop.
  6. Dek de pan af en smoor de vis totdat die zacht is boven laag vuur, gedurende 10 tot 15 minuten. Voeg extra water bij indien nodig.
  7. Bestrooi de vis ten slotte met verse peterselie.
  8. Serveer de vis met de gebakken selderijfrietjes en de saus. Je kunt er ook een frisse salade bij opdienen.
  9. Bon appétit!
Bereidingstijd65 minuten
Levert3 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën368 Kcal
Koolhydraten7 g
Vezel6 g
Eiwit50 g
Vet12 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen