Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde Chocolade Chiapudding

Gezonde Chocolade Chiapudding

Nog een geweldig recept voor een gezonde chiapudding. Deze keer mijn favoriete chocoladevariant. Trakteer jezelf op een heerlijke chiapudding als gezond en voedzaam ontbijt en geniet iedere ochtend van de hemelse chocoladesmaak.

Deze chocolade chiapudding smaakt echt geweldig. Voeg aardbeien, frambozen of een klein beetje kokos toe en niemand zal het kunnen weerstaan! Het bevat slechts 275 kcal per portie, en bevat een hoog gehalte vezels en eiwit.

En het beste van alles, er zijn slechts vier ingrediënten, één kom en nauwelijks vijf minuten nodig om deze chiapudding te bereiden. Meng simpelweg alle ingredienten, laat het een nachtje in de koelkast staan, en deze delicatesse is 's ochtends klaar. Het kan zelfs een paar dagen in de koelkast blijven staan (maar niet al te lang). Bereid de chiapudding met gewone melk, amandelmelk, rijstmelk of koksmelk - ik geef de voorkeur aan amandelmelk of gewone melk om de chocoladesmaak zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen.

Weet je eigenlijk waarom chiazaad zo gezond is?

Chiazaad is de rijkste plantaardige bron van omega 3 en omega 6-vetzuren. Het is ook erg rijk aan vezels, B-vitaminen en antioxidanten. Het bevat vijf keer meer calcium dan melk, plus de calcium in chiazaad is makkelijker te verteren. Wanneer chiazaad wordt gegeten in combinatie met koolhydraten, vertraagt dit het proces van omzetting naar suikers dat later wordt opgeslagen in de vetcellen. Het helpt je om je energie weer op te bouwen en verhoogt de concentratie. Het is geschikt voor het ontgiften van het lichaam en om de honger te stillen terwijl je aan het afvallen bent.

De voedingswaarde van deze chiapudding zijn berekend aan de hand van één eetlepel honing en drie eetlepels chiazaad. Als je van zoete pudding houdt, voeg dan nog een lepel honing toe.

Ingrediënten

Instructies

  1. Doe alle ingrediënten in een kom of een beker en mix met een garde.
  2. Plaats de kom of beker (bij voorkeur afgesloten) minimaal 6 uur in een koelkast.
  3. Roer de pudding goed door alvorens hem te eten.
  4. Hoe dikker je de pudding wilt, hoe meer chiazaad je nodig hebt en vice versa.
Bereidingstijd5 minuten
Levert1 portie
Voedingswaarde /
Calorieën272 Kcal
Koolhydraten34 g
Vezel10 g
Eiwit12 g
Vet7 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen