Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde chocoladepudding met banaan

Gezonde chocoladepudding met banaan

Hou jij van de smaak van bananen en chocolade? Dan zul je deze gezonde chocoladepudding met banaan overheerlijk gaan vinden. Hij zit vol vezels, vitaminen en mineralen. Geniet er bijvoorbeeld van als een gezond ontbijt, of serveer het als een gezond toetje. Oh, en maak je geen zorgen: niemand zal het opvallen dat er avocado in zit ;). Wij maken dit recept heel vaak thuis en ik weet zeker dat ook jij het lekker gaat vinden.

Deze gezonde chocoladepudding met banaan is extreem eenvoudig en snel te bereiden. Binnen 10 minuten staat het al op tafel. Je hebt bovendien maar 5 gezonde ingrediënten nodig: avocado's, yoghurt, cacao, banaan en honing. Ik adviseer om magere Griekse yoghurt te gebruiken, vanwege zijn romige structuur en hoge eiwit- en calciumwaarde. Wat betreft de avocado kun je voor dit recept het beste kiezen voor de Hass variant (dat is de kleinere avocado met de donkere schil). Deze avocadosoort is namelijk romiger en smaakvoller. De honing kun je eventueel vervangen door xylitol, stevia of maple siroop.

Dit toetje kun je ook maken zonder banaan. In dat geval noem ik het chocolademousse of avocado-chocoladeroom. Je kunt ervoor kiezen om de banaan te vervangen door aardbeien of frambozen. Die fruitsoorten passen ook goed bij een chocoladeroom. Deze gezonde avocado-chocoladeroom is daarnaast ook te gebruiken als smaakvolle en gezonde cake glazuur.

Probeer dit recept voor overheerlijke romige chocoladepudding met banaan en avocado eens uit. Ik weet zeker dat je het daarna nog vaak zult maken.

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado's
  • 1 banaan
  • 40 gram cacao (Ik raad deze aan)
  • 180 gram Griekse yoghurt
  • 85 gram honing/maple siroop/xylitol

Instructies

  1. Meng de avocado's, Griekse yoghurt, cacao en de zoetstof met een keukenmachine, totdat je een vaste mousse krijgt.
  2. Proef de pudding en voeg er, indien nodig, wat extra zoetstof bij.
  3. Verdeel de pudding over 3 bakjes en doe er een paar plakjes banaan bij.
  4. Je kunt de pudding het beste zo snel mogelijk serveren. Bewaar in de koelkast.
Bereidingstijd10 minuten
Levert3 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën330 Kcal
Koolhydraten38 g
Vezel10 g
Eiwit10 g
Vet15 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen