Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde macaronischotel met kaas in bloemkoolsaus

Gezonde macaronischotel met kaas in bloemkoolsaus

Magere, gezonde versie van de macaronischotel met kaas in eenbloemkoolsaus met cheddarkaas, waardoor de echte smaak van dit gerecht niet verloren gaat, maar het wel minder vet bevat en een lagere energiewaarde heeft. Tegelijkertijd bevat het meer eiwitten dan de originele versie. Liefhebbers van pasta zullen meteen vallen voor dit makkelijke en gezonde recept.

Het is een smakelijk, gezond en vullend gerecht, geschikt als lunch voor wie dan ook; geweldig voor vegetariërs en voor liefhebbers van pasta, vooral voor hen die houden van macaroni en kaas. Dit gerecht is smaakvol, romig en het smelt op de tong. Het is een makkelijk te verteren en gezondere variant, waardoor het, in tegenstelling tot het originele recept, ook nog eens goed is voor de lijn. De gezonde bloemkoolsaus past perfect bij de macaroni. Deze saus heb ik al eens eerder gebruikt bij de volgende pastarecepten: Fettuccine met lichte bloemkool-knoflooksaus , . Als je het nog nooit hebt geproefd, doe dat dan nu. Dit gezonde recept voor macaronischotel met kaas is een mooie kennismaking.

Voor dit gezonde recept raad ik je aan om volkorenpasta te gebruiken, maar je kunt ook kiezen voor een andere pastasoort, afhankelijk van je smaak. Bijvoorbeeld glutenvrije pasta, of maïs-, spelt- of boekweitpasta. Kies je favoriete variant en geniet van dit geweldige, redelijk dieetvriendelijke maaltje, vol vezels en eiwitten. Deze gezonde macaronischotel met kaas in bloemkoolsaus is klaar in no-time. Je zult je bord ervan aflikken.

Ingrediënten

  • 500 gram volkorensaus (macaroni) (Ik raad deze aan)
  • 1 middelgrote bloemkool
  • 200 gram cheddarkaas
  • 1 eetlepel (tbsp) zoete paprikapoeder
  • 1 eetlepel (tbsp) knoflookpoeder
  • 1 theelepel (tsp) zeezout
  • 1/2 theelepel (tsp) gemalen zwarte peper

Instructies

  1. Was de bloemkool en verdeel ze in roosjes. Laat de bloemkoolroosjes gedurende 10 minuten koken in water. Giet de bloemkool af en behoud 150 ml van het kookvocht. Doe de bloemkool samen met het water in een blender. Doe er het zeezout, de kruiden en de cheddarkaas bij en mix het geheel met de blender tot een gladde saus. Proef de saus na het blenden en doe er wat kruiden bij, indien nodig. Kook de volkorenpasta in kokend water. Giet de pasta af en meng het met de saus.
Bereidingstijd35 minuten
Levert6 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën435 Kcal
Koolhydraten56 g
Vezel10 g
Eiwit19 g
Vet11 g

Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.

EiwitrijkVegetarische receptenEiwitrijke GroentereceptenEiwitrijke Diner- en Lunchrecepten
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen