Fit Tovenares
Volg mij
Fettuccine met lichte bloemkool-knoflooksaus

Fettuccine met lichte bloemkool-knoflooksaus

Perfecte fettuccine met lichte bloemkool-knoflooksaus, peultjes en tonijn. De zware room in dit recept is vervangen door bloemkool, waardoor de saus een stuk lichter wordt en het meer vezels en eiwitten bevat. Bovendien is het vetgehalte en de totale caloriewaarde een stuk lager. Je wordt op slag verliefd op dit gezonde gerecht!

Wanneer je met de juiste ingrediënten een pasta maakt, dan kan hij overheerlijk zijn in smaak en bron van vitaminen en mineralen. De gezonde bloemkoolsaus is perfect voor over de pasta. Heb je deze saus nog nooit geprobeerd, dan moet je dat echt eens doen. Hij is heerlijk romig en smaakt geweldig, met name door de gebakken knoflook. Maar bovenal is heel erg voedzaam en, vergeleken met sausen met zware room, zonder twijfel gezonder, vullende en lichter voor de maag. Deze relatief vetarme en caloriearme lunch is een genot voor alle liefhebbers van pasta. Geserveerd met peultjes en tonijn is hij heerlijk verzadigend en onweerstaanbaar. Daarnaast is deze gezonde pasta met bloemkool-knoflooksaus ook nog eens rijk aan vezels en eiwitten.

Combineer deze bloemkoolsaus met knoflook met fettuccine of een andere pastasoort - het wordt vast en zeker een succes!

Ingrediënten

  • 300 gram volkoren fettuccine (of een andere pastasoort) (Ik raad deze aan)
  • 1 middelgrote bloemkool
  • 8 teentjes knoflook
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 150 ml water
  • 1 theelepel (tsp) zeezout
  • 1/2 theelepel (tsp) gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel (tsp) olijfolie
  • 300 gram ingeblikte tonijn (in eigen vocht)
  • 200 gram peultjes

Instructies

  1. Begin met het bakken van de knoflook. Door de knoflook als eerste te bakken, breng je het gerecht naar een heel nieuwe smaakdimensie. Leg de knoflookteentjes op een stuk aluminium, giet er een eetlepel olijfolie over, verpak alles in het stuk aluminiumfolie en bak gedurende 30 minuten op 200 graden. Was de bloemkool en snij in kleine roosjes. Kook de bloemkoolroosjes gedurende 10 minuten in water. Giet de gekookte bloemkool af en bewaar 150 ml van het kookvocht. Mix alles in een blender. Voeg er de zeezout, gemalen zwarte peper, gebakken knoflook en parmezaan bij en blend alles tot een gladde massa. Proef de saus na het blenden en voeg er, indien nodig, kruiden naar smaak bij. Kook de fettuccine of volkorenpasta in kokend water met een beetje zout, gedurende ongeveer 10-12 minuten. Was de peultjes, snij ze fijn en kook ze ongeveer 5 minuten in water totdat ze zacht zijn. Giet de pasta af, meng met de bloemkoolsaus, erwtjes en de (afgegoten) tonijn. Warm opdienen.
Bereidingstijd60 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën475 Kcal
Koolhydraten54 g
Vezel13 g
Eiwit37 g
Vet10 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen