Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde pasta met avocadosaus

Gezonde pasta met avocadosaus

Liefhebbers van avocado, ik daag jullie uit - dit recept moet je proberen! Gezonde pasta met avocadosaus, olijven en suikermaïs zal je versteld doen staan ​​van zijn smaak. Het is een dankbaar gezond recept dat je in slechts 25 minuten op tafel hebt staan. Als je deze avocado-pasta nu niet kunt maken, bewaar het recept dan voor een later tijdstip. Echt, het is het waard :)

Gezonde avocado-pastasaus is zo gemakkelijk te maken dat je het steeds weer opnieuw zult willen bereiden. Het bevat gezonde vetten uit avocado en een flinke dosis vezels, kalium en andere belangrijke micronutriënten. Ik raad je aan om de avocado van de Hass-variëteit (met de donkere schil) te gebruiken, want deze is romiger. Als je niet van de sterke smaak van koriander houdt, dan kun je die weglaten of vervangen door basilicum. De citroen in de saus is er niet alleen voor de frisse smaak, maar zorgt er ook voor dat de avocado niet bruin wordt - die mag je dus niet vergeten.

Dit recept voor avocado-pasta is ook vegan dus je kunt het voor al je veganvrienden opdienen. Ik weet zeker dat zij het lekker zullen vinden. Zelfs de mannelijke leden van mijn gezin zijn gek op dit gerecht, zo zeer zelfs dat ik deze pasta met avocadosaus de afgelopen week al 3 keer heb gemaakt! Wat valt er nog meer te vertellen over dit recept? Gewoon - als je van avocado's houdt, moet je het proberen.

Gezonde pasta met avocadosaus is gewoonweg heerlijk en samen met zwarte olijven, suikermaïs, knoflook en de juiste kruiden is het een absolute traktatie.

Ingrediënten

  • 500 gr. volkorenpasta (Ik raad deze aan)
  • 100 gr. suikermaīs
  • 50 gr. zwarte olijven
  • tomaten (optioneel)
  • voor de avocadosaus:
  • 2 rijpe avocado's
  • 3 teentjes knoflook
  • sap van 1/2 citroen
  • 1/2 handje verse basilicum
  • een beetje verse koriander
  • zout, zwarte peper (naar smaak)
  • 1-2 tbsp olijfolie

Instructies

  1. Kook de pasta al dente in kokend, gezouten water (ongeveer 12 minuten).
  2. Mix in een keukenmachine of een andere krachtige blender alle sausingrediënten tot een glad mengsel.
  3. Roer de saus door de gekookte en uitgelekte pasta.
  4. Meng er vervolgens fijngesneden olijven en suikermaïs door.
  5. Voeg zout toe en breng op smaak. Als je wilt, kun je ook nog tomaten toevoegen.
Bereidingstijd25 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde/ 1 portie
Calorieën681 Kcal
Koolhydraten88 g
Vezel18 g
Eiwit18 g
Vet21 g
Lucia Wagner
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen