Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde Quinoa Parfait

Gezonde Quinoa Parfait

Probeer dit smakelijke, eenvoudige en voedzame quinoa-ontbijt. Vervang saaie havermout door een interessante parfait met laagjes, die één of twee dagen van tevoren kan worden bereid.

Ieder laagje van deze heerlijke ontbijtparfait heeft een unieke smaak. De yoghurtlaag met vers fruit wordt steeds gevolgd door een knapperig laagje honingquinoa.

Quinoa is een glutenvrij zaad dat een groot gehalte aan eiwit, vezels (oplosbaar en onoplosbaar), vitamines en mineralen bevat. Het is ook de perfecte bron van alle essentiële aminozuren, en zou naar mijn mening in elk gezond eetpatroon voor moeten komen. De blanke quinoa is de beste keus voor dit recept, gezien de neutrale smaak, maar je kunt ook experimenteren met de rode en zwarte varianten.

Ik raad zeker aan om een laag gezonde, zelfgemaakte lemon curd met minder koolhydraten en vet toe te voegen aan de glaasjes. Je kan het lemon curd-recept hier vinden: Gezonde Lemon Curd zonder Boter . Geloof me, dit tilt het recept naar een totaal ander niveau!

Zet een interessant ontbijt voor je gezin op tafel, dat niet alleen een feest voor de ogen is, maar ook voor je lichaam en buik :)

Ingrediënten

 • 200 gr naturel yoghurt
 • 1 perzik
 • 100 gr aardbeien
 • 150 gr blauwe bessen (of bramen, frambozen)
 • 90 gr quinoa (droog) (Ik raad deze aan)
 • 2 el honing
 • 4 el lemon curd
 • 2 el cacao nibs (optioneel) (Ik raad deze aan)

Instructies

 1. Kook de quinoa in water zoals voorgeschreven. Mix het met twee eetlepels honing.
 2. Doe dan alle ingrediënten in laagjes in glaasjes.
 3. Je kunt de parfait direct eten of een aantal minuten in de koelkast laten koelen.
Bereidingstijd15 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën365 Kcal
Koolhydraten60 g
Vezel8 g
Eiwit19 g
Vet3 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen