Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde Worteltaart met Kokos-Cashewcrème (Glutenvrij en Suikervrij)

Gezonde Worteltaart met Kokos-Cashewcrème (Glutenvrij en Suikervrij)

Bestaat er een taart die heerlijk smaakt en toch gezond is, en die je zonder schuldgevoel kan eten? Absoluut, het recept is op deze pagina te vinden. Probeer deze heerlijke, unieke gezonde worteltaart met kokos-cashewnotencrème, die hemels smaakt. Bovendien bevat deze taart geen bloem of toegevoegde suiker.

Deze gezonde traktatie combineert een uitzonderlijke smaak met de voordelen van een gunstige voedingswaarde. Deze worteltaart met kokosnoot-cashewnotencrème is smeuïg, smaakt subtiel naar kokos en cashewnoten en is ook nog eens zeer voedzaam. Het combineert verfrissende wortel, zoete kokos, gezonde noten en fruit in de vorm van druiven, bananen of appels. Pas de ingrediënten gerust aan naar uw eigen smaak en voorkeuren.

Een gezonde vegetarische worteltaart zonder bloem, suiker of zoetstoffen, die uw spijsvertering zal stimuleren. Het bevat de nodige dosis eiwitten, vezels, gezonde vetten, micronutriënten en slechts een kleine hoeveelheid natuurlijke suikers. Serveer deze taart voor vrienden en familie, ze zullen niet eens klagen over het behouden van hun slanke lijn. En maak je geen zorgen, de smaak van wortel en cashewnotenroom is echt geweldig. Deze gezonde worteltaart is gemaakt voor een ontspannen zondagmiddag.

Ingrediënten

  • Deeg:
  • 135 gr havermout (Ik raad deze aan)
  • 400 gr wortels
  • 200 gr druiven (of banaan/appel)
  • 15 gr geraspte kokos
  • 65 gr noten (walnoten/pecannoten) (Ik raad deze aan)
  • snufje kaneel
  • 90 gr dadels/gedroogde rozijnen (optioneel)
  • Crème:
  • 150 gr cashewnoten (Ik raad deze aan)
  • 6 el stevige kokosmelk*
  • 2 el citroensap
  • 2 el kokosolie (Ik raad deze aan)
  • ½ tl vanille extract of vanillestokje (optioneel)

Instructies

  1. * Zet een blik kokosmelk een nacht in de koelkast. Gebruik het stevige gedeelte dat zich vormt boven in het blik.
  2. Week de cashewnoten minimaal 4 uur in water.
  3. Blend de havermout in een blender tot meel.
  4. Voeg de gesneden wortel, druiven, geraspte kokos, noten en een snufje kaneel toe en mix grondig.
  5. Als alle ingrediënten samen tot een gladde substantie is gemixt, proef dan het deeg. Als het niet zoet genoeg is, voeg dan 90 gr dadels of gedroogde rozijnen toe. Blend het deeg opnieuw.
  6. Giet het deeg in een bakvorm met anti-aanbaklaag. Kies de vorm aan de hand van de gewenste taart hoogte. Ik gebruik een vorm met een diameter van 15 cm. Als je een grotere vorm wilt gebruiken (bijv. 25 cm), verdubbel dan de hoeveelheden van de ingrediënten.
  7. Bak 25 tot 35 minuten op 190 graden. De bovenkant van de taart moet goudbruin zijn.
  8. Laat de taart ongeveer 10 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Snij voorzichtig in twee lagen.
  9. Om de crème te maken, blend de cashewnoten, het stevige gedeelte van de kokosmelk, kokosolie en citroensap samen in een blender.
  10. Je kunt ook vanille extract of de binnenkant van een vanillestokje toevoegen.
  11. Als de crème volledig glad is, smeer dan de helft tussen de afgekoelde lagen en verdeel de overgebleven crème over de boven- en zijkanten van de taart.
  12. Zet de taart minimaal 8 uur in de koelkast om op te stijven.
Bereidingstijd45 minuten
Levert6 plakken
Voedingswaarde/ 1 plak
Calorieën400 Kcal
Koolhydraten22 g
Vezel4 g
Eiwit8 g
Vet29 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen