Fit Tovenares
Volg mij
Glutenvrije Bonenbrownies met Cranberry's, Kokos en Noten

Glutenvrije Bonenbrownies met Cranberry's, Kokos en Noten

Heb je ooit een gezonde bonenbrownie gehad? Zo niet, probeer dan zeker dit smakelijke recept voor glutenvrije zwarte bonenbrownies. Geniet van dit gezonde dessert zonder toegevoegde bloem en zonder boter.

Toen ik deze gezonde brownies meenam naar het werk en na het proeven iedereen vertelde dat ze van bonen gemaakt waren, wilde niemand me geloven. Natuurlijk is de structuur iets anders dan van klassieke zachte brownies, maar niemand proefde de smaak van de bonen. Iedereen vond ze heerlijk en was blij dat ze zonder het te weten een flinke dosis peulvruchten hadden gegeten.

Er zijn verschillende gezonde desserts met peulvruchten op mijn website te vinden, maar meestal spelen kikkererwten de hoofdrol. Deze keer koos ik echter voor zwarte bonen, en ook hier kun je verschillende lekkernijen tevoorschijn uit toveren. Deze glutenvrije gezonde brownies bevatten een hoog gehalte vezels, vitaminen en mineralen en maar weinig vet. Het meel wordt vervangen door bonen in combinatie met haver. Een flinke dosis cacao zorgt bovendien voor een heerlijke chocoladesmaak. Ik voeg graag een combinatie van gedroogde cranberry's, kokossnippers en stukjes walnoot toe aan het deeg, voor een smakelijke verrassing bij elke hap.

Ik eet deze bonenbrownies het liefst de volgende dag nadat ze in de koelkast zijn bewaard. Geef ze een kans, ik ben ervan overtuigd dat je geen spijt krijgt.

Ingrediënten

  • 300 gr gekookte zwarte bonen (150 gr rauwe bonen)
  • 1 rijpe banaan
  • 50 gr cacao (Ik raad deze aan)
  • 45 gr havermout (Ik raad deze aan)
  • 90 gr dadels
  • 50 gr appelmoes
  • 2 eieren
  • 2 tot 4 el honing
  • 1 tl vanille extract
  • 70 gr gedroogde cranberries (of rozijnen)
  • 50 gr geraspte kokos
  • 50 gr walnoten/pecannoten (Ik raad deze aan)

Instructies

  1. Mix in een keukenmachine de gekookte bonen, havermout, bananen, cacao, dadels, eieren, honing, vanille extract en appelmoes.
  2. Roer dan de gedroogde cranberries, geraspte kokos en noten (gehakt in stukjes) erdoor.
  3. Giet het deeg in een bakvorm bekleed met bakpapier en bak 35 minuten op 180 graden.
  4. Je kunt de brownies warm serveren, maar ze zijn ook ontzettend lekker nadat ze in de koelkast hebben gestaan.
Bereidingstijd40 minuten
Levert16 plakken
Voedingswaarde/ 1 plak
Calorieën126 Kcal
Koolhydraten16 g
Vezel4 g
Eiwit5 g
Vet4 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen