Fit Tovenares
Volg mij
Hartige Pannenkoeken van Kikkererwtenmeel (Zonder Ei en Glutenvrij)

Hartige Pannenkoeken van Kikkererwtenmeel (Zonder Ei en Glutenvrij)

Deze gezonde glutenvrije pannenkoeken van kikkererwtenmeel zonder ei zijn ontzettend lekker en eenvoudig te bereiden. Aangezien deze pannenkoeken geen ei of gluten bevatten, zijn ze ook geschikt voor coeliakiepatiënten of mensen met een ei-allergie.

Als je nog nooit kikkererwtenmeel hebt geprobeerd, raad ik je aan om met deze pannenkoeken te beginnen. Ze hebben een licht nootachtige smaak die geweldig goed bij gesmolten kaas past. Deze pannenkoeken hebben een hoog vezel- en eiwitgehalte dankzij het kikkererwtenmeel. Je kan kikkererwtenmeel thuis maken, in grote supermarkten kopen of online vinden. Op mijn website zijn een hoop smakelijke recepten met kikkererwtenmeel te vinden (pasta, koekjes, socca, knoedels, muffins) en ik beveel het van harte aan - het is makkelijk in gebruik en is zeer voedzaam. Daarnaast is het eigenlijk gewoon groente, namelijk een gezonde peulvrucht. Als je deze pannenkoeken met een ander soort meel wilt bereiden, dan raad ik volkorenmeel of boekweitmeel aan.

Deze kikkererwtenpannenkoeken kunnen worden geserveerd als sandwich, gevulde pannenkoek gevuld met vlees of gewoon zo - ze zijn gewoon ontzettend lekker op elke manier. Ik vulde mijn twee pannenkoeken met avocado, sla, spinazie en tomaat, en serveerde ze als een gevulde sandwich. Je kan ook gedroogde tomaatjes of fijngehakte olijven in het pannenkoekbeslag verwerken.

Ingrediënten

  • 90 gr kikkererwtenmeel
  • 240 tot 360 ml water
  • 2 el gemalen lijnzaad (lijnzaadmeel) (Ik raad deze aan)
  • 50 gr geraspte kaas
  • een snufje zout
  • een snufje gedroogde basilicum
  • olijven, gedroogde tomaatjes (optioneel)

Instructies

  1. Mix het kikkererwtenmeel in een kom met water, gemalen lijnzaad, geraspte kaas, basilicum en zout.
  2. Je kunt ook optionele ingrediënten erdoor mengen zoals fijngesneden olijven of gedroogde tomaatjes.
  3. Giet het beslag in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Gebruik ongeveer een half kopje beslag per pannenkoek en bak de pannenkoek aan beiden kanten totdat deze goudbruin is.
  4. Je zou 4 pannenkoeken uit dit recept moeten kunnen halen, maar je kunt ze natuurlijk groter of kleiner maken.
  5. Vul de pannenkoeken met ingrediënten naar keuze. Serveer warm.
Bereidingstijd15 minuten
Levert4 stuks
Voedingswaarde /
Calorieën188 Kcal
Koolhydraten24 g
Vezel4 g
Eiwit13 g
Vet7 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen