Italiaanse Rundergoulash
Ja, dit lees je goed. Italianen maken ook goulash, en nu kun jij daar ook van genieten. Dit recept voor Italiaanse rundergoulash is eenvoudig, gezond en perfect voor vleesliefhebbers.
Italiaanse rundergoulash is voedzaam, zit boordevol eiwit en vitamine E en B12, zink, ijzer, seleen en alle essentiële aminozuren. Het rundvlees is zeer geschikt voor de opbouw van spiermassa, dus vergeet niet te gaan sporten! Daarnaast is rundvlees makkelijker te verteren dan varkensvlees, en zit het boordevol voedingsstoffen die je lichaam zeker op prijs zal stellen. Het is goed om af en toe rood vlees in je menu te verwerken, bijvoorbeeld deze heerlijke maaltijd. De tomatenpuree zorgt voor malsheid en een lichtzoete smaak, en de juiste combinatie van specerijen voegen een onmiskenbare smaak aan het vlees toe, dat letterlijk op je tong zal smelten.
Geniet van dit recept voor Italiaanse goulash als een vullende voedzame lunch of diner. Het is een smakelijke en gezonde maaltijd met veel eiwit (het bevat tot 49 gram eiwit en slechts 3 gram koolhydraten per portie) en is eenvoudig te bereiden. Ideaal met groente, kikkererwtengnocchi, volkoren pasta of rijst. Voeg wat geraspte kaas toe voor een echte Italiaanse touch. Buon appetito!
Ingrediënten
- 400 gr rundvlees
- 1 ui
- 1 el kokosolie (Ik raad deze aan)
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl zeezout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- ⅓ tl komijn
- 2 teentjes knoflook
- 3 tot 4 el tomatenpuree
- 700 ml water
- geraspte kaas om te bestrooien (optioneel)
Instructies
- Fruit de gesnipperde ui in een eetlepel olie tot deze goudbruin is. Voeg dan het in stukjes gesneden vlees toe.
- Roer door, breng op smaak met kruiden en zout, voeg 700 ml water toe en kook ongeveer 40 minuten op halfhoog vuur. Roer af en toe door.
- Schep daarna 3 tot 4 eetlepels tomatenpuree erdoor, samen met de uitgeperste knoflook en voeg, indien nodig, extra water toe.
- Laat het vlees nog eens 10 minuten koken.
- Je kunt de goulash serveren met wat geraspte kaas erover. Als een garnering kun je kikkererwten gnocchi gebruiken, maar ook bruine rijst, groenten of volkoren pasta.
Bereidingstijd | 60 minuten | |
Levert | 2 porties |
Voedingswaarde / 1 portie | ||
Calorieën | 350 Kcal | |
Koolhydraten | 3 g | |
Vezel | 1 g | |
Eiwit | 49 g | |
Vet | 15 g |
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
EiwitrijkKoolhydraatarmZuivelvrijEivrijRundvleesGezonde Koolhydraatarme RundvleesreceptenEiwitrijke Diner- en LunchreceptenEivrije Diner- en LunchreceptenKoolhydraatarme Diner- en LunchreceptenGlutenvrije Diner- en LunchreceptenIk ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!