Fit Tovenares
Volg mij
Kipfilet in een Chinees Jasje

Kipfilet in een Chinees Jasje

Aziatische maaltijden zijn veelal gezond en kunnen eenvoudig thuis bereid worden. Als ik zin heb in iets ongewoons, wat toch snel te bereiden is, maak ik het liefst Chinees. De Chinese bereidingswijze is eenvoudig en simpel en je kunt verschillende combinaties van groente of fruit toevoegen, net waar je zin in hebt. Over het recept voor deze kipfilet in een Chinees jasje hoefde ik niet lang na te denken. Probeer deze heerlijke en gezonde maaltijd maar eens uit.

Ik houd van de uitgebalanceerde smaak van groente, honing, sojasaus en curry, deze natuurlijke ingredienten vullen elkaar goed aan. Knapperige pinda's geven dit gerecht een hemels tintje. Daarnaast bevat deze maaltijd de nodige eiwitten en de bijzondere smakencombinatie neemt je een paar duizend kilometer mee naar het oosten. Door deze ingredienten te combineren, krijg je niet alleen een geweldige smaak, maar ook een flinke dosis voedingsstoffen en vitamines.

Kipfilet in een Chinees jasje is een geweldig romantisch alternatief voor lunch of diner. Dit gerecht stelt me nooit teleur als ik zin heb in een smakelijke, snelle en gezonde maaltijd. Voel je lang vol en geniet van de strelend zachte honing-sojasmaak op je tong. Heerlijk.

Ingrediënten

  • 800 gr kipfilet
  • 1 kleine kool
  • 1 ui
  • 250 gr maïs
  • 200 gr erwten
  • 250 gr champignons
  • 2 el kokosolie (Ik raad deze aan)
  • 1 tot 4 el honing
  • 5 el sojasaus
  • ½ tl currypoeder
  • zeezout
  • pinda’s (optioneel)

Instructies

  1. Verwarm in een grote pan de honing in hete olie.
  2. Als je van zoete Chinese kip houdt, raad ik aan om meer dan 1 el honing te gebruiken.
  3. Zodra de honing begint te bubbelen, voeg dan de kip toe (in reepjes gesneden) en braad 10 tot 20 minuten tot de kip roze is. Roer regelmatig.
  4. Als de vloeistof volledig is verdampt, voeg dan de sojasaus en kool (in reepjes gesneden) toe en kook tot de kool zacht is.
  5. Voeg dan de champignons, currypoeder, erwten en maïs toe.
  6. Mix tot slot de gesnipperde ui er doorheen - niet fruiten, alleen er door roeren.
  7. Proef en breng zonodig op smaak met zout.
  8. Je kunt eventueel ook nog pinda’s over dit gerecht strooien.
  9. Serveer de Chinese kip met rijst, couscous, bulgur, quinoa of gewoon zo.
Bereidingstijd40 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde/ 1 portie
Calorieën460 Kcal
Koolhydraten28 g
Vezel9 g
Eiwit56 g
Vet10 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen