Fit Tovenares
Volg mij
Lichte pasta met romige basilicumsaus (weinig calorieën, weinig vet)

Lichte pasta met romige basilicumsaus (weinig calorieën, weinig vet)

Overheerlijke lichte volkorenpasta met een romige basilicumsaus, met een hoog eiwitgehalte. De saus is heerlijk romig, zonder dat we volvette room hoeven te gebruiken. Als je nog nooit eerder de room in een saus hebt vervangen door, bijvoorbeeld, kwark, probeer het dan eens. Ik weet zeker dat je het lekker zult vinden! Dit recept voor een lichte lunch of avondmaaltijd zal absoluut bij je in de smaak vallen. Bovendien is het binnen een paar minuten klaar.

Als je wilt, kun je de volkorenpasta in dit recept vervangen door een andere pastasoort, gemaakt van bijvoorbeeld spelt, boekweit, of maïs. Dat smaakt net zo lekker. Het moeilijkste aan dit recept is het koken van de pasta. Dat is het enige dat je voor dit recept hoeft te doen. De overige ingrediënten meng je simpelweg in een keukenmachine en je bent klaar. Heb je een betrouwbare keukenmachine in huis, , dan word je vanzelf een ster in de keuken en staat deze gezonde en snelle lunch in slechts 20 minuten op tafel. Dit soort gezonde pastarecepten zijn perfect voor de drukke dagen. Bovendien is het een relatief caloriearm en slank pastagerecht, dat tegelijkertijd vullend is.

Kwark is een zeer smaakvolle en voedzame vervanging voor de zware roomsausen. In dit recept gebruiken we enkel verse basilicum en knoflook om de romige basilicumsaus op smaak te brengen. Je kunt er ook voor kiezen om na het mixen van de saus, wat ham van goede kwaliteit, olijven of zongedroogde tomaatjes toe te voegen. Bestrooi het gerecht ten slotte nog met wat parmezaanse kaas, leg er wat cherrytomaatjes bovenop en serveer het aan je hongerige gezin. Ze zullen hun buikjes rond eten.

Ingrediënten

  • 250 gram kwark
  • 200 gram volkorenpasta (Ik raad deze aan)
  • 2 handjes verse basilicum
  • 4 teentjes knoflook
  • geraspte parmezaanse kaas (optioneel)
  • cherrytomaatjes (optioneel)

Instructies

  1. Kook de pasta al dente in kokend water met flink wat zout.
  2. Intussen bereid je de saus.
  3. Meng de kwark met de gewassen basilicumblaadjes en de gewassen knoflookteentjes in een keukenmachine tot een gladde saus. Indien nodig, kun je nog een snufje zout toevoegen.
  4. Giet de gekookte en afgegoten pasta in de saus en meng het geheel door elkaar.
  5. Als je wilt, kun je de pasta ten slotte nog bestrooien met geraspte parmezaanse kaas en een paar cherrytomaatjes.
Bereidingstijd20 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën483 Kcal
Koolhydraten73 g
Vezel11 g
Eiwit38 g
Vet1 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen