Fit Tovenares
Volg mij
Ongebakken Banaan-Kwarkdessert (Glutenvrij)

Ongebakken Banaan-Kwarkdessert (Glutenvrij)

Bananen en kwark. Heerlijk. Een origineel dessert dat binnen een paar minuten klaar is. Je moet nog even wachten tot het is opgestijfd, maar het resultaat is de moeite waard. Het is niet nodig om dit dessert te bakken, een plekje in de koelkast is voldoende. Word verliefd op deze gezonde, eiwitrijke ongebakken banaan-kwarktaart .

Dit romige banaan-kwarkdessert bevat geen bloem of zetmeel, het is dieetvriendelijk en vetarm, maar nog steeds ontzettend lekker. Je hebt slechts een paar basisingrediënten nodig om een heerlijk gezond dessert op tafel te zetten.

Het recept voor dit ongebakken banaan-kwarkdessert is ontstaan op een zondag, toen ik alleen rijpe bananen en kwark in huis had, en ik 's middags van een zoete traktatie wilde genieten. Ik weet zeker dat dit recept je zal inspireren als je in een vergelijkbare situatie terechtkomt :) Ik creëerde dit smakelijke zoete dessert, dat bloem- en glutenvrij is, zodat ook coeliakiepatiënten ervan kunnen genieten.

Dit banaan-kwarkdessert wordt slechts gezoet met een beetje honing, want bananen zijn zelf al zoet genoeg. Het bevat weinig calorieën en een snufje cacao past er ook goed bij. Als je dit ongebakken banaan-kwarkdessert echt origineel wilt maken, versier het dan met je favoriete rode fruit, wat het contrast tussen de zoete en zure smaken zal verhogen en nog meer vitaminen zal toevoegen. En als je meer eiwit aan deze taart wilt toevoegen, meng dan wat eiwitpoeder van elke gewenste smaak door het beslag.

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 300 gr kwark
  • 2 el gelatinepoeder
  • 100 ml heet water
  • 1 el cacao (Ik raad deze aan)
  • 1 el honing
  • 100 gr bessen (vers of ontdooit)

Instructies

  1. Blend de bananen en kwark samen in een blender.
  2. Laat de gelatine smelten in heet water, voeg toe en blend opnieuw.
  3. Als je een glad deeg hebt, giet de helft in een bakje/vorm en laat de taart opstijven. Hoe hoger je de taart wilt hebben, hoe smaller de vorm moet zijn.
  4. Voeg een eetlepel cacao en een eetlepel zoetstof toe aan het resterende deeg en blend opnieuw.
  5. Giet het cacaodeeg op de eerste laag, strooi het verse fruit erover en laat minimaal 5 uur in de koelkast opstijven.
Bereidingstijd10 minuten
Levert8 plakken
Voedingswaarde / 1 plak
Calorieën80 Kcal
Koolhydraten10 g
Vezel2 g
Eiwit9 g
Vet0 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen