Fit Tovenares
Volg mij
Recept voor gezonde Tiramisu

Recept voor gezonde Tiramisu

Gezonde Tiramisu met een laag calorie- en vetgehalte en een voortreffelijke zelfgemaakte sponscake gemaakt van haver- en amandelmeel. De smaak is geweldig en je kunt er zonder spijt achteraf van genieten!

Ik ken niemand die niet van tiramisu houdt. Ik ben er zelf helemaal weg van en ik zou zo een hele schaal van dit dessert in één keer op kunnen... hoewel dit misschien niet iets is om over op te scheppen :) Mijn liefde voor dit dessert heeft me er echter wel toe gebracht om een recept te bedenken voor een lichte en gezonde tiramisu, die rijk is aan voedingsstoffen en waarvan ik met een gerust hart een flink stuk kan eten.

Deze gezonde tiramisu bevat geen meel en geen vetrijke mascarpone, iets dat vaak gebruikt wordt in dit smakelijke Italiaanse dessert. En toch blijft de smaak overheerlijk. Ik heb de Mascarpone vervangen door magere Griekse yoghurt, die weliswaar mager is, maar nog steeds lekker romig en eiwitrijk. De sponscake is gemaakt van haver en amandelen, welke rijk zijn aan vezels, vitamines en mineralen. Ook heb ik in plaats van olie, appelmoes gebruikt. Als je het koolhydraat- en caloriegehalte van dit dessert nog verder wilt verlagen, gebruik dan slechts de helft van de hoeveelheid zoetstof zoals is vermeld in het recept, ​​en voeg een snufje stevia toe. Of je kunt de tiramisu zoeten met xylitol.

Wacht dus geen seconde langer en probeer dit simpele recept voor gezonde tiramisu.

1 cup = 250 ml

Ingrediënten

  • 1 cup haver (Ik raad deze aan)
  • 3/4 cup amandelen (Ik raad deze aan)
  • 1/2 cup rietsuiker of xylitol
  • 80 gr. appelmoes
  • 1 ei
  • 1/4 cup melk
  • 1 tsp bakpoeder
  • 1/2 tsp vanille-extract
  • voor de room:
  • 500 gr. Griekse yoghurt
  • 1 tsp vanille-extract
  • 3 tbsp honing (of een andere zoetstof)
  • 1 klein kopje sterke koffie
  • cacaopoeder/johannesbrood (om de tiramisu mee te bestuiven) (Ik raad deze aan)

Instructies

  1. Mix in een blender de amandelen en haver tot fijne bloem.
  2. Voeg de resterende droge ingrediënten bij de bloem en meng er vervolgens alle andere ingrediënten door.
  3. Giet het beslag op een met bakpapier beklede plaat (ongeveer 20x20cm) en bak de sponscake gedurende 20 minuten goudbruin op 180 °C.
  4. Laat afkoelen na het bakken.
  5. Meng in de tussentijd in een kom de Griekse yoghurt met 3 eetlepels honing en vanille-extract.
  6. Proef de room. Als je hem niet zoet genoeg vindt, voeg er dan nog een lepeltje zoetstof of stevia bij.
  7. Je kunt de afgekoelde sponscake in kleinere stukken snijden of gewoon doormidden snijden.
  8. Leg een deel van de sponscake op een bakplaat, besprenkel met vers gezette koffie en besmeer met een laagje room.
  9. Herhaal dit proces van het maken van de laagjes tiramisu, totdat je alle stukken van de sponscake en de room hebt opgebruikt.
  10. Bestrooi de tiramisu ten slotte met gezeefde cacaopoeder of johannesbrood.
Bereidingstijd35 minuten
Levert8 plakken
Voedingswaarde / 1 plak
Calorieën245 Kcal
Koolhydraten31 g
Vezel3 g
Eiwit12 g
Vet8 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen