Fit Tovenares
Volg mij
Rundvlees met spliterwtenpuree en asperges

Rundvlees met spliterwtenpuree en asperges

Smaakvolle en gezonde lunch of diner - rundvlees met spliterwtenpuree en asperges. De smaak van de ingrediënten in dit recept vullen elkaar perfect aan en de voedingsstoffen zijn goed uitgebalanceerd. Asperges en erwten geven de juiste dosis vezels, eiwitten, vitamines en mineralen aan deze gezonde maaltijd, en ze zijn naast smaakvol ook nog eens erg verzadigend.

Probeer dit smakelijke, kleurrijke en gezonde recept als lunch of diner. De bereiding is heel eenvoudig en de smaak is het meer dan waard. Goed gekruid rundvlees met tomatenpuree past perfect bij de smaak van de erwtenpuree. We combineren het vlees verder met knapperige, groene, geroosterde asperges met een rijke smaak :)

Dit recept voor rundvlees met erwtenpuree en asperges bevat geen melk, eieren, noten of gluten en is bovendien rijk aan vezels. Het is daarom perfect voor iedereen met een voedselallergie. Met zijn hoge eiwitgehalte en gunstige voedingswaarden is het daarnaast ook geschikt voor elke liefhebber van gezond eten. Als je geen ideeën meer hebt voor gezonde lunches of diners met vlees, probeer dan dit gerecht, je gaat er geen spijt van krijgen.

Ingrediënten

  • 400 gr. runderlende
  • 200 gr. gele spliterwten
  • 400 gr. groene asperges
  • 4 tbsp tomatenpuree
  • 2 tbsp sojasaus
  • 100 ml water
  • 1 ui
  • 1 tsp kokosolie (Ik raad deze aan)
  • 1 tsp knoflookpoeder
  • 1/2 tsp paprika
  • snufje gemalen zwarte peper
  • zeezout

Instructies

  1. Spoel de erwten af, doe ze in een pan en bedek ze met twee keer zoveel water.
  2. Strooi een beetje zout over de erwten en dek de pan af met een deksel. Kook ze gedurende 40-60 minuten tot ze helemaal zacht zijn en een pudding-achtige consistentie hebben gekregen. Roer af en toe door de pan, om te voorkomen dat de erwten aanbranden.
  3. Fruit in een tweede pan de gesnipperde ui in een theelepel olie.
  4. Voeg de in blokjes gesneden rundvlees toe, roer goed door en voeg de tomatenpuree, 100 ml water, sojasaus, zout, knoflookpoeder, paprika en een snufje gemalen zwarte peper toe.
  5. Stoof het afgedekte vlees onder af en toe roeren gedurende 30-40 minuten. Voeg indien nodig meer water toe.
  6. Bak de asperges terwijl de erwten en het vlees koken. Was de asperges en leg ze in een ovenschaal.
  7. Kruid de asperges licht met zout en gemalen zwarte peper en bak gedurende 15 minuten op 180 °C.
Bereidingstijd70 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën470 Kcal
Koolhydraten19 g
Vezel11 g
Eiwit40 g
Vet20 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen