Fit Tovenares
Volg mij
Super Smeuïge Kokosmuffins (Bloemvrij)

Super Smeuïge Kokosmuffins (Bloemvrij)

Maak kennis met dit ongelofelijk lekkere gezonde kokosdessert dat smaakt naar een combinatie van muffins en cheesecake. Deze gezonde kokosmuffins bevatten geen bloem, zijn super smeuïg, gezond en smaakvol. Geniet zelfs van deze muffins als ontbijt, zonder enig schuldgevoel.

Voor dit recept hebt je slechts 4 ingrediënten nodig, namelijk geraspte kokos, eieren, honing en yoghurt. Kies voor gewone of Griekse yoghurt. Ik raad Griekse yoghurt aan, omdat het de muffins iets steviger maakt en wat meer eiwit toevoegt. Deze muffins zijn ook behoorlijk voedzaam, een portie bevat slechts 4g koolhydraten en tevens 9g eiwit, wat best goed is voor zo'n heerlijk kokosdessert. Neem ze dus gerust op in je gezonde menu of dieet.

Ik gebruikte 1 eetlepel honing in dit recept, maar als je een zoetekauw bent, gebruik dan 2 eetlepels of zoet je muffins met Stevia (en maak zo eenvoudig een dessert met weinig koolhydraten). Ik raad je aan om deze glutenvrije kokosmuffins in een siliconen bakvorm te bakken, aangezien ze gemakkelijk aan metaal of papier blijven plakken.

Als je van kokos en smeuïge desserts houdt, ga je zeker genieten van deze muffins. Om je te motiveren en je te laten zien hoe ontzettend eenvoudig het is om deze gezonde kokosmuffins te bereiden, heb ik ook een kort videorecept voor je gemaakt.

Ingrediënten

Instructies

  1. Mix in een kom alle ingrediënten samen en giet in siliconen muffinvormpjes (of andere bakvormpjes).
  2. Bak de muffins 20 tot 25 minuten op 180 graden.
  3. Haal ze uit de oven zodra de bovenkant van de muffins stevig is.
  4. Laat de muffins afkoelen en haal ze uit de vormpjes.
Bereidingstijd30 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde /
Calorieën155 Kcal
Koolhydraten10 g
Vezel0 g
Eiwit9 g
Vet9 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen