Fit Tovenares
Volg mij
Vegetarische kipwraps met twee sausjes

Vegetarische kipwraps met twee sausjes

De inspiratie voor deze perfecte maaltijd kreeg ik in een restaurant met de naam 'The Cheesecake Factory'. Deze gezonde vegetarische kipwraps met twee sausjes zijn geschikt voor de dagelijkse lunch of diner, maar ook als gezond aperitief of tussendoortje voor gasten. De kleurrijkheid van deze gezonde maaltijd zal in de smaak vallen en ik beloof je dat de smaak zelfs nog beter is.

Laat je niet ontmoedigen door het aantal ingrediënten dat je voor deze maaltijd nodig hebt; het zijn allemaal producten die ieder van ons meestal wel in huis heeft. De bereiding van dit gerecht is heel eenvoudig en de resulterende smaak is verbluffend. De pinda- en cashewsaus smaken heerlijk bij de groenten en de kip.

Daarnaast bevat dit recept een heleboel groenten, eiwitten en gezonde vetten, zodat elke liefhebber van gezond eten er met een gerust hart van kan genieten. Als je de combinatie van notensaus met kip nog nooit hebt geproefd, dan móet je dit recept echt proberen. Ik garandeer je dat de smaak je aangenaam zal verrassen. Deze groente- en kipwraps met twee sauzen zijn perfect als voedzame, eiwitrijke lunch of diner.

Wikkel de stukjes kip in knapperige sla en koolbladeren, dip ze in de heerlijke sausjes en geniet van deze gezonde lekkernij. De beste manier om van groenten te genieten :)

Ingrediënten

  • voor de kipfilets:
  • 300 gr. kipfilets
  • 4 tbsp sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • 1-2 tbsp knoflookpoeder
  • 2 tbsp water
  • 1 tsp gemberpoeder
  • voor de garnering:
  • 6 bladen rodekool
  • 6 slabladen
  • 1 wortel
  • voor de komkommer-radijs-salade:
  • 1 komkommer
  • 50 gr. radijsjes
  • 5 tbsp water
  • 4 tbsp azijn
  • 1 tbsp honing
  • snufje gemalen zwarte peper
  • snufje zeezout
  • voor de cashewsaus:
  • 20 gr. fijngehakte cashewnoten (Ik raad deze aan)
  • 2 tbsp azijn
  • 2 tbsp olijfolie
  • 1 tbsp honing
  • 1 tbsp water
  • 1 tsp knoflookpoeder
  • snufje gemalen zwarte peper
  • voor de pindasaus:
  • 2 tbsp pindakaas (Ik raad deze aan)
  • 2 tbsp water
  • 1 tbsp honing
  • 1 tbsp sojasaus
  • 1 tsp azijn
  • 1 tsp limoensap

Instructies

  1. Bereid in een grote kom de marinade voor de kipfilets, door water, sojasaus, limoensap, gember en knoflookpoeder te mengen.
  2. Snijd de kipfilets in dikkere reepjes en week ze in de marinade.
  3. Hoe langer je ze laat marineren, hoe meer aroma's ze opnemen en hoe lekkerder ze worden. Je kunt ze een nacht laten marineren.
  4. Grill de kipfilets vervolgens in een pan aan beide kanten goudbruin (ongeveer 7 minuten).
  5. Meng in een kleine kom water, azijn, honing, een snufje zout en gemalen zwarte peper.
  6. Voeg fijngesneden komkommers en radijsjes toe. Zet de kom in de koelkast terwijl je de sausjes bereidt.
  7. Bereid de sauzen door alle ingrediënten door elkaar te mengen.
  8. Je kunt ze even in de koelkast laten opstijven, maar dat hoeft niet.
  9. Leg in elk koolblad een blaadje sla, geraspte wortel, komkommer, radijs en een stukje kipfilet besmeerd met cashewsaus.
  10. Vouw of rol de gevulde wrap en dip ermee in de sausjes.
  11. Bon appetite!
Bereidingstijd30 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën590 Kcal
Koolhydraten41 g
Vezel5 g
Eiwit45 g
Vet27 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen