Fit Tovenares
Volg mij
Volkoren Appelknoedels

Volkoren Appelknoedels

Appels zijn het perfecte ingrediënt in de herfst, wanneer ze overal volop verkrijgbaar zijn. Gebruik ze voor gezonde maaltijden vol vitamines die binnen een handomdraai op tafel staan. Deze volkoren appelknoedels bevatten slecht een paar ingrediënten, dus ze zijn eenvoudig en snel te bereiden.

Appels voorzien het lichaam van energie en geven een verzadigd gevoel. Het vitaminegehalte heeft positieve effecten op het lichaam en beschermt tegen allerlei kwalen. Daarnaast vormen deze volkoren appelknoedels geen gevaar voor je slanke lijn, want appels zijn eenvoudig te verteren, vezelrijk, bevorderen de spijsvertering, ontgiften het lichaam en ondersteunen gewichtsverlies. In combinatie met volkorenmeel, creëren de appels een heerlijke, zoete hoofdmaaltijd vol vezels.

De heerlijke geur van kaneel in combinatie met appel doet denken aan vredige herfstavonden, bovendien geeft kaneel deze knoedels een geweldige smaak. Kaneel stimuleert ook de spijsvertering, versnelt het metabolisme en houdt je lichaam fit en gezond. Appel en kaneel zijn het perfecte paar om het lichaam te ontgiften.

Probeer dit supersnelle en eenvoudige recept voor gezonde, volkoren appelknoedels die je lichaam ondersteunen en je smaakpapillen verwennen. Serveer de knoedels met gehakte noten of kwark.

Ingrediënten

Instructies

  1. Rasp de appels, mix met het meel en de kaneel en laat ongeveer een uur in de koelkast rusten.
  2. Vorm dan het deeg in balletjes (ongeveer ter grootte van een golfbal), bedek de balletjes met een klein beetje volkorenmeel en kook in licht gezout kokend water tot ze naar boven komen drijven.
Bereidingstijd15 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën352 Kcal
Koolhydraten64 g
Vezel12 g
Eiwit10 g
Vet2 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen