Fit Tovenares
Volg mij
Avondbrood (koolhydraatarm, glutenvrij)

Avondbrood (koolhydraatarm, glutenvrij)

Een eenvoudig en snel recept voor avondbrood zonder bloem en gluten, koolhydraatarm en eiwitrijk. Je hoeft geen ingewikkelde handelingen te verwachten, het recept voor dit gezonde brood is vrij eenvoudig. Bovendien heb je er maar 5 basisingrediënten voor nodig. Probeer het maar eens.

Het recept voor koolhydraatarm brood is supereenvoudig en in een paar minuten klaar. Het enige wat je hoeft te doen is alle ingrediënten door elkaar mengen, het deeg even laten opstijven en het vervolgens bakken. Het recept voor dit eiwitrijke brood zal vooral in de smaak vallen bij mensen die 's avonds het liefst een gerecht eten met een hoog eiwitgehalte en een zo laag mogelijk koolhydraatgehalte. In dit brood is de hoeveelheid koolhydraten te verwaarlozen - 1 sneetje bevat slechts 1 gr. koolhydraten. Bovendien is dit zelfgemaakte glutenvrije brood ook rijk aan vezels, die je niet alleen een verzadigd gevoel geven, maar ook de spijsvertering bevorderen.

Dit meelvrije avondbrood is absoluut overheerlijk en ik vind het lekker om het te serveren met een royale laag avocado met groentes. Lekker! Het is een gezond brood waar iedereen van zal genieten, ook mensen die geen dieet volgen.

Wat is psyllium? Psyllium is een natuurlijke, oplosbare vezel die wordt verkregen uit de zaadschillen van de Psyllium-plant. Het bindt zich aan vloeistoffen en dient in dit recept als bindmiddel ter vervanging van bloem. Psyllium is te vinden in elke natuurvoedingswinkel, maar ook in de grotere supermarkten.

Met dit recept maak je één klein brood - 8 vullende sneetjes.

Ingrediënten

  • 4 tbsp psyllium
  • 100 gr. fijngeraspte kaas (bijv. mozzarella)
  • 4 grote eieren
  • snufje gemalen komijn
  • 1/2 tsp zout
  • lijnzaad (optioneel) (Ik raad deze aan)
  • rozemarijn (optioneel)

Instructies

  1. Meng alle ingrediënten in een kom goed door elkaar met een garde.
  2. Laat het deeg 15 minuten staan ​​om op te stijven.
  3. Er ontstaat een dik en slijmerig deeg, dat je met behulp van een spatel overbrengt op een met bakpapier beklede bakplaat. Vorm er vervolgens een brood van.
  4. Bak het brood in 40-45 minuten op 170 graden goudbruin.
Bereidingstijd60 minuten
Levert1 brood
Voedingswaarde /
Calorieën765 Kcal
Koolhydraten4 g
Vezel34 g
Eiwit56 g
Vet51 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen