Fit Tovenares
Volg mij
Bananenbrood van Kokosmeel (Suikervrij, Glutenvrij)

Bananenbrood van Kokosmeel (Suikervrij, Glutenvrij)

Een zacht bananenbrood van kokosmeel zonder gluten of suiker, of een andere zoetstof, dat je honger zal stillen en je gezondheid een boost zal geven. Je gaat de combinatie van kokos en banaan in dit lekkere en vooral gezonde ontbijtbrood heerlijk vinden.

Dankzij het kokosmeel is het brood rijk aan vezels, van nature glutenvrij en bevat het minder koolhydraten dan een klassiek bananenbrood gemaakt met bloem. Een groot voordeel is dat je geen suiker of andere zoetstof nodig hebt, omdat de bananen het brood een zoete smaak geven. Als je thuis geen kokosmeel hebt, raad ik je zeker aan om het aan te schaffen - het is erg gezond, smakelijk en je hebt er minder van nodig dan andere soorten meel (dus kun je er lang mee doen). Er zijn een hoop kokosmeelrecepten te vinden op mijn website, dus het proberen is zeker de moeite waard. Dit gezonde brood van kokosmeel met zoete bananen is er eentje van.

Kokosmeel is gemaakt van gemalen kokosvruchtvlees. Het bevat bijna geen koolhydraten en doordat het rijk is aan vezels, kan het veel vloeistof opnemen. Twee lepels kokosmeel bevatten 6 gram vezels, slechts 1,5 gram vet en 3,5 gram eiwit. Deze voedzame eigenschappen verbeteren elk recept. Een van de grootste voordelen van kokosmeel is dat je niet zoveel nodig hebt als andere meelsoorten. Als algemene regel geldt dat ¼ eenheid kokosmeel overeenkomt met 1 eenheid normale bloem. Dankzij kokosmeel zullen je baksels gezond, luchtig en licht zijn. Kokosmeel is glutenvrij, makkelijker te verteren, het bevredigt je eetlust en neemt drang naar zoetigheid en het hongergevoel weg. Het helpt bij gewichtsverlies en reinigt je spijsverteringssysteem.

Ingrediënten

Instructies

  1. Blend de bananen in een blender met de melk, eieren en kokosolie tot een gladde substantie.
  2. Mix in een kom het kokosmeel met de chiazaad, bakpoeder, rozijnen en kaneel.
  3. Voeg de twee mengsels samen en laat 5 minuten staan. Giet het uiteindelijke mengsel in een siliconen broodvorm of een vorm bekleed met bakpapier en bak op 150 graden gedurende 50-60 minuten, totdat een in het brood gestoken satéprikker er schoon uitkomt.
  4. Laat het brood afkoelen alvorens het te snijden.
  5. Het brood smaakt geweldig met boter, notenboter, jam van goede kwaliteit, honing of gewoon van zichzelf.
Bereidingstijd70 minuten
Levert8 plakken
Voedingswaarde / 1 plak
Calorieën225 Kcal
Koolhydraten18 g
Vezel9 g
Eiwit8 g
Vet11 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen