Fit Tovenares
Volg mij
Bloemkool gebakken in beslag

Bloemkool gebakken in beslag

Lekkere en gezonde bloemkool gebakken in beslag met pikante tomatensaus / salsa. Als je niet van pittig eten houdt, kun je de salsa weglaten (of de chilipepers/jalapeno's weglaten) en de bloemkool serveren met tomatenpuree, ketchup van goede kwaliteit, of een andere favoriete saus of dip. Gebakken bloemkool is veel lichter op de maag dan de gefrituurde versie. Deze lichte, calorie-armere versie smaakt precies hetzelfde en is zeker het proberen waard.

Vermaak je kinderen en neem ze mee de keuken in. Bloemkool paneren was nog nooit zo leuk. Meng in een hersluitbare zak een meelsoort naar keuze met wat zout. Doe er een stuk bloemkool bij dat je hebt besmeerd met ei. De taak voor je kinderen: schud de zak totdat de bloemkool volledig bedekt is met de meel. Maak er een wedstrijd van wie de bloemkool het eerst heeft gepaneerd. Gebruik kikkererwtenmeel voor glutenvrij gepaneerde bloemkool.

De onderstaande hoeveelheid is goed voor 2 grotere of 4 kleinere porties. Voor gezinnen raad ik aan om een dubbele hoeveelheid te bakken. Gebakken bloemkool is veel gemakkelijker te verteren dan de gefrituurde versie, dus je zult er geen zwaar gevoel van overhouden in je maag. Maak er een pittige salsa bij, of bereid twee varianten - een zoete en een pittige variant. Je zult het met me eens zijn dat de saus perfect past bij deze gebakken bloemkool.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 2 eieren
  • 7 tbsp kikkererwtenmeel (of een andere meelsoort, of volkoren paneermeel)
  • 1/2 tsp zeezout
  • voor de salsa:
  • 4 grotere verse tomaten (fijngesneden)
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 1/2 ui (fijngesneden)
  • 1 tbsp olijfolie
  • sap van 1 limoen (of een 1/2 citroen)
  • zout, zwarte peper (naar smaak)
  • chilipepers/jalapeno's (naar smaak)
  • verse koriander of peterselie (als smaakmakers)

Instructies

  1. Snij de roosjes van de bloemkool, spoel ze af en haal ze aan beide kanten door de losgeklopte eieren.
  2. Meng in een hersluitbare zak de meel met het zout en doe er de bloemkoolroosjes bij.
  3. Schud de zak een paar keer, totdat de bloemkoolroosjes aan alle kanten bedekt zijn met het meel, haal ze er dan voorzichtig uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bak de bloemkool gedurende 40 minuten op 200 °C.
  5. Bereid ondertussen de saus, door alle ingrediënten voor de salsa te mengen tot een gladde massa.
Bereidingstijd55 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën380 Kcal
Koolhydraten39 g
Vezel17 g
Eiwit20 g
Vet13 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen