Fit Tovenares
Volg mij
Cacao-Bietentaart (Glutenvrij)

Cacao-Bietentaart (Glutenvrij)

Een verfijnde, zachte cacao-bietentaart - zonder bloem en met slechts een klein beetje zoetstof en vet. De taart heeft vanwege de bieten een prachtige rode kleur, maar je proeft de bieten niet terug in de taart. De taart heeft een redelijk stevige structuur en past perfect bij de kwarktopping met fruit.

Bietentaarten winnen steeds meer aan populariteit. Dat is niet gek, want ze zijn heerlijk smeuïg. Mijn favoriete recept voor bietentaart tot nu toe is deze zachte en natuurlijk gezonde cacao-bietentaart - zonder bloem, die slechts een kleine hoeveelheid zoetstof en vet bevat.

De taart heeft vanwege de bieten een prachtige rode kleur, maar je proeft de bieten niet terug in de taart. In plaats van meel is met name cacao het belangrijkste ingrediënt van het deeg, dat ervoor zorgt dat de taart volledig glutenvrij is. En de resulterende chocoladesmaak zorgt ervoor dat je verliefd zal worden. Een half kopje cacao is ongeveer gelijk aan 45 gram. Een heerlijke smaak wordt ook gegarandeerd door geurende kaneel- en gemberkruiden.

De taart is eenvoudig te bereiden, ontzettend lekker en zeer rijk aan eiwitten en vezels. De gebakken taart heeft een redelijk stevige structuur en past perfect bij de kwarktopping met fruit. Je kan de taart bestrooien met walnoten, pecannoten of cacaonibs. Bereid deze gezonde bietentaart en verwen je smaakpapillen met een gezonde traktatie.

Ingrediënten

  • Taart:
  • 450-500 gr bieten
  • 4 eieren
  • 1 grote banaan (of 2 kleine)
  • 6 el naturel yoghurt
  • 50 gr cacao (Ik raad deze aan)
  • 4 tot 5 el honing
  • 2 el kokosolie (gesmolten) (Ik raad deze aan)
  • ½ tl kaneel
  • ½ speculaaskruiden
  • snufje bakpoeder
  • 1 tl vanille extract (optioneel)
  • Glazuur:
  • 150 gr zachte kwark
  • 100 gr naturel yoghurt
  • 3 el honing
  • aardbeien/frambozen/blauwe bessen
  • noten/cacao nibs (optioneel) (Ik raad deze aan)

Instructies

  1. Schil de bieten en rasp fijn.
  2. Doe dan de biet en gekozen vloeibare zoetstof in een pan en kook op hoog vuur totdat de biet z’n vocht loslaat en begint te koken.
  3. Dek dan de pan af en kook de bieten nog 20 tot 30 minuten op een laag vuurtje.
  4. Check regelmatig en roer door zodat het niet aanbrandt.
  5. Als de bieten klaar zijn, doe dan de gekookte bieten met de overige ingrediënten in een blender en mix grondig.
  6. Je zult een dun beslag krijgen. Giet dit beslag in een grote bakvorm.
  7. Als je slechts de helft van de ingrediënten gebruikt kun je het ook in een broodvorm bakken. Na het bakken zal de taart niet veel meer rijzen.
  8. Bak de taart 30 tot 35 minuten op 180 graden.
  9. Mix de kwark, yoghurt en zoetstof samen.
  10. Als de taart volledig is afgekoeld, besmeer met het kwark glazuur, beleg met gekozen fruit en bestrooi, indien gewenst, met noten en cacao nibs.
  11. Je kunt de taart direct eten maar het smaakt nog beter nadat hij minimaal 5 uur in de koelkast heeft gestaan.
Bereidingstijd60 minuten
Levert12 plakken
Voedingswaarde / 1 plak
Calorieën134 Kcal
Koolhydraten18 g
Vezel3 g
Eiwit7 g
Vet5 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen