Eenvoudige gezonde pizza gemaakt van kwark en haver
Deze eenvoudige pizza gemaakt van kwark en haver zal in de smaak vallen bij alle liefhebbers van sport en gezonde voeding. Het verschilt aanzienlijk van het klassieke pizzadeeg wat betreft de ingrediënten en de bereiding - er zit geen bloem of gist in en het is vrij eenvoudig en snel te bereiden. Zelfs de grootste critici zullen er dol op zijn. Het is heerlijk en niemand heeft door dat er kwark of haver in zit. Geloof me, ik kan het weten ;)
Deze kwarkpizza met haver is eivrij, dus ook mensen met een allergie kunnen ervan genieten. Bovendien, als je glutenvrije haver gebruikt, is het recept ook nog eens geschikt voor coeliakiepatiënten. Vergeet echter niet om fijne havermout en geen hele havervlokken te gebruiken, anders krijgt het deeg niet de juiste consistentie. Vergeleken met de klassieke pizza is hij niet alleen gemakkelijker te bereiden, maar bevat hij ook minder calorieën en is hij rijker aan eiwitten en vezels. Tegelijkertijd is deze kwarkpizza behoorlijk vullend, dus de helft van de pizza is genoeg, zelfs voor mensen met een grotere eetlust.
De garnering van de pizza kun je natuurlijk zelf kiezen, maar in dit recept laat ik je mijn favoriete combinatie van ingrediënten zien. Als je wat op de calorieën wilt besparen, kun je de hoeveelheid kaas in het recept verminderen, en eventueel ook de olijfolie uit het deeg weglaten. Je krijgt echter het beste resultaat als je het recept tot in detail volgt. Als je ** geen kwark kunt vinden, kun je in plaats daarvan roomkaas gebruiken**.
Deze simpele gezonde pizza gemaakt van kwark en haver is in een mum van tijd klaar, probeer hem eens! De voedingswaarden zijn berekend inclusief de garnering, en voor 1 van de 2 porties die je uit een hele pizza kunt halen. Je kunt het deeg ook splitsen en er 2 aparte kleinere pizza's van maken. Het recept is heel eenvoudig en ik weet dan ook zeker dat je eerste poging zal lukken. Probeer het eens; wees niet bang voor deze interessante combinatie van ingrediënten, het deeg smaakt geweldig.
Ingrediënten
- 250 gr. zachte kwark (of roomkaas)
- 100 gr. fijne haver (Ik raad deze aan)
- 3 tbsp yoghurt
- 1 tsp olijfolie
- 1/4 tsp zout
- voor de garnering:
- 100 gr. tomatenpuree
- 3 tbsp water
- 1 teentje knoflook
- 1 tsp basilicum / oregano (vers of gedroogd)
- 150 gr. champignons
- 150 gr. ham van hoogwaardige kwaliteit
- 70 gr. geraspte mozzarella
- 40 gr. suikermaïs
Instructies
- Meng eerst de zachte kwark, fijne havermout, yoghurt, olijfolie en zout in een kom.
- Schep het deeg met een lepel op een met bakpapier beklede bakplaat in de vorm van een pizza. Duw wat op het deeg met je handen, totdat het ongeveer 0,5 cm hoog is. Omdat het deeg plakkerig is, raad ik aan om je handen in te wrijven met een druppel olijfolie.
- Bak het deeg gedurende 15 minuten op 190 graden.
- Meng in de tussentijd de tomatenpuree, het water, de kruiden en een uitgeperst teentje knoflook door elkaar.
- Verwijder na 15 minuten de pizza en verdeel de tomatensaus erover.
- Leg daarna plakjes ham, dun gesneden champignons, kaas en maïs op de pizza.
- Laat de pizza nog eens 15 minuten bakken op 190 graden.
Bereidingstijd | 45 minuten | |
Levert | 2 porties |
Voedingswaarde / | ||
Calorieën | 540 Kcal | |
Koolhydraten | 46 g | |
Vezel | 7 g | |
Eiwit | 49 g | |
Vet | 16 g |
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
EiwitrijkEivrijHavermoutEiwitrijke GroentereceptenGezonde Suikervrije HavermoutreceptenEiwitrijke Diner- en LunchreceptenEivrije Diner- en LunchreceptenIk ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!