Fit Tovenares
Volg mij
Eenvoudige koude gazpachosoep

Eenvoudige koude gazpachosoep

Gazpacho is een traditionele Spaanse koude groentesoep. Deze eenvoudige gazpachosoep is smaakvol, gezond en ook nog eens binnen 10 minuten klaar - wat wil je nog meer? Bereid het eens volgens dit eenvoudige recept.

De basis van gazpachosoep is altijd verse en rijpe tomaten. Je kunt ook experimenteren met het gazpacho-recept en naar eigen smaak andere groenten toevoegen. Koude gazpachosoep is superrijk aan vitamine A en C en enkele mineralen. Het bevat weinig calorieën en is daarom dieetvriendelijk: één portie bevat slechts 130 kcal. Het bevat geen dierlijke ingrediënten, dus het is ook geschikt voor veganisten of mensen met allerlei soorten allergieën.

De combinatie van de woorden koud en soep klinkt misschien raar, eng zelfs, voor degenen die het nog nooit hebben geproefd. Geloof me, het duurde voor mij ook even voordat ik deze koude soep wilde proberen. En nu ben ik maar wát blij dat ik dat heb gedaan. Hij is heerlijk en zo simpel! Perfect voor de warme zomerdagen, want hij is heerlijk verfrissend en tegelijkertijd vullend.

Zorg er bij het kiezen van de groenten voor dat ze heel rijp zijn. Dan hebben ze de meest intense smaak en zal de gazpacho hemels smaken. Kies je voor zelfgekweekte groenten uit de tuin, dan kan er niets misgaan. En als je deze koude soep helemaal glad wilt hebben, mix hem dan lang genoeg en giet hem op het einde door een zeef.

Je moet deze eenvoudige gazpachosoep zeker eens proberen. Het is een geweldige manier om te genieten van een flinke dosis groenten in hun lekkerste vorm!

Ingrediënten

  • 1 kg tomaten
  • 1 grote komkommer
  • 1/2 kleine rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tbsp olijfolie
  • 1-2 tbsp rode wijnazijn
  • 100 ml water
  • zout, gemalen zwarte peper (naar smaak)
  • 2 stengels peterselie
  • 1 tsp gedroogde basilicum

Instructies

  1. Was de groenten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de ui en de knoflook schoon.
  2. Doe alle ingrediënten in een grote tafelmixer en mix tot een gladde massa. Voeg naar smaak azijn, zout en gemalen zwarte peper toe.
  3. Zet de gazpachosoep in de koelkast. Het liefst minimaal 2 uur, want dan is hij het lekkerst.
  4. Besprenkel de soep voor het serveren met een beetje extra vierge olijfolie en garneer met cherrytomaatjes of andere groenten.
Bereidingstijd10 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde/ 1 portie
Calorieën130 Kcal
Koolhydraten11 g
Vezel4 g
Eiwit3 g
Vet8 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen