Fit Tovenares
Volg mij
Exotische kipfilets in mango-kokossaus met gierst

Exotische kipfilets in mango-kokossaus met gierst

Van deze overheerlijke exotische kipfilets in romige mango-kokossaus met gierst worden jij en je smaakpapillen ongetwijfeld helemaal blij. Het is een gezond gerecht dat eenvoudig te bereiden is. Het is gemaakt van makkelijk beschikbare ingrediënten en de smaak is verrassend heerlijk.

Wil je dit gerecht wat zoeter en exotischer maken, dan adviseer ik je om mango's te gebruiken. Als je een subtiele mangosmaak wilt, dan is eentje voldoende. Ik raad je aan om dit gerecht te serveren met natuurlijke glutenvrije gierst, maar het is ook overheerlijk in combinatie met volkoren couscous, pasta of bruine rijst. Of doe er rozijnen bij! Dat vind ik het lekkerst.

Deze eiwitrijke maaltijd is perfect als een ongebruikelijke lunch, waarmee je je gezin kunt verrassen. De frisse mango-kokossaus zal herinneringen naar boven brengen van alle exotische vakanties die jullie samen hebben gehad. Door gierst of rijst als bijgerecht te gebruiken, houd je het gerecht glutenvrij. Er zit bovendien geen ei of dierlijke melk in, zodat ook mensen met een voedselallergie kunnen genieten van dit smaakvolle recept. Bij kinderen zijn deze gezonde kipfilets in mango-kokossaus altijd een hit, vanwege de zoete geur en smaak. Maak deze smaakvolle en voedzame lunch voor je kids en ze zullen hun vingers erbij aflikken!

1 cup = 250 ml

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 1-2 mango's
  • 450 ml volvette kokosmelk (ingeblikt)
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel (tbsp) kokosolie (Ik raad deze aan)
  • 2 eetlepels (tbsp) wijnazijn
  • 1 theelepel (tsp) zeezout
  • 1 theelepel (tsp) kurkuma (Ik raad deze aan)
  • 1 theelepel (tsp) gedroogde peterselie
  • 1/2 theelepel (tsp) gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels (tbsp) sojasaus
  • rozijnen (optioneel)
  • 1 cup gierst
  • 2 cups water
  • zeezout
  • gemalen zwarte peper
  • knoflookpoeder

Instructies

  1. Meng in een pan de gierst met de kruiden en het zout, doe er 500 ml water bij en laat 15-20 minuten op laag vuur sudderen. Smelt de kokosolie in een diepe pan of wok en fruit daarin de fijngesneden ui. Doe er de geperste knoflook, kurkuma, zout, gemalen zwarte peper, fijngesneden mango, azijn en kokosmelk bij. Kook het geheel op laag vuur, gedurende 15 minuten. Blend alles vervolgens met een handmixer tot een gladde saus. Snij de gewassen kipfilets in reepjes en doe ze bij de saus. Stoof alles gedurende 15-20 minuten, in afgedekte pan en onder af en toe roeren, totdat de kip goudbruin is geworden. Voeg gedroogde peterselie aan de saus toe. Serveer de kip met gekookte gierst of met een ander bijgerecht naar voorkeur.
Bereidingstijd50 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën445 Kcal
Koolhydraten22 g
Vezel2 g
Eiwit32 g
Vet24 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen