Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde cake met yoghurt en aardbeien zonder oven "Perfection"

Gezonde cake met yoghurt en aardbeien zonder oven "Perfection"

Deze gezonde, verfrissende cake met yoghurt en aardbeien zonder oven is perfect voor de warme zomermaanden. Perfection, de naam zegt het al. De cake is zacht, sponsachtig, zoet en zuur en als een extraatje is hij ook nog eens gezond, licht en eiwitrijk. Zonder twijfel is hij voor mij de allerbeste gezonde cake zonder oven.

Om het aantal koolhydraten en calorieën te verlagen, kun je de kokossuiker bij dit recept eenvoudigweg vervangen door rietsuiker, xylitol, stevia of steviadruppels.

Mocht je allergisch zijn voor aardbeien, wanhoop dan niet. Je kunt hem namelijk ook maken met een andere fruitsoort die je lekker vindt. De beste opties zijn bosbessen, frambozen, kersen, abrikozen of perziken. Bovendien bevat deze gezonde cake zonder oven ook nog eens weinig vet en geen meel. De basis van de cake is gemaakt van haver. De cake is binnen een paar minuten klaar en je hoeft hem niet eens te bakken. Laat hem gewoon een tijdje in de koelkast staan. Hoewel het bij deze cake lastig zal zijn om daarvoor geduld op te brengen.

Deze gezonde "Perfection" cake met yoghurt en aardbeien zonder oven ziet er ook nog eens onweerstaanbaar uit en is daarom ideaal voor familiefeestjes, verjaardagen of feestdagen. Ik kan niet wachten om hem weer te maken! Heerlijk.

Ingrediënten

  • Voor de cakebodem:
  • 350 gram haver (Ik raad deze aan)
  • 30 ml kokosolie (Ik raad deze aan)
  • 60 ml honing
  • snufje kaneel (Ik raad deze aan)
  • Voor de yoghurtlaag:
  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram kokossuiker (of xylitol/rietsuiker/5 ml stevia) (Ik raad deze aan)
  • 9 gram ml 100% gelatine
  • 45 ml water
  • Voor de aardbeidenlaag:
  • 500 gram aardbeien
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 60 gram kokossuiker (of xylitol/rietsuiker/2,5 ml stevia) (Ik raad deze aan)
  • 9 gram ml 100% gelatine
  • 45 ml water
  • 30 ml citroensap

Instructies

  1. Vermaal de haver totdat het een fijne meel is geworden.
  2. Meng de havermeel met de honing, de gesmolten kokosolie en de kaneel in een kom. Het beslag moet heel dik en wat plakkerig zijn.
  3. Zet een cakebakvorm klaar (met een diameter van ongeveer 20 cm). Gebruik je hand of een spatel om het haverbeslag tegen de bodem van de bakvorm aan te drukken en het gelijkmatig te verdelen.
  4. Meng in een kleine pan 18 gram pure gelatine met 90 ml lauwwarm water.
  5. Verwarm het mengsel boven een laag vuur en haal de pan van het vuur zodra de gelatine in het water is opgelost.
  6. Mix in een kom de Griekse yoghurt met de kokossuiker (of een andere zoetstof) en de helft van de opgeloste gelatine.
  7. Klop de yoghurtvulling grondig en wanneer er geen klontjes meer zijn, giet je het uit over de cakebodem.
  8. Zet de cakevorm een aantal minuten in de koelkast.
  9. Intussen maak je de aardbeien schoon. Meng deze vervolgens met een keukenmachine met 200 gram Griekse yoghurt, kokossuiker (of een andere zoetstof), citroensap en het restant van de opgeloste gelatine, totdat het een glad geheel is.
  10. Zodra de yoghurtlaag op de cake hard is geworden, giet je er voorzichtig de aardbeiencrème overheen.
  11. Laat de cake gedurende 4 uur opstijven in de koelkast.
  12. Ten slotte kun je de cake nog versieren met fruit en muntblaadjes. Aansnijden maar!
Bereidingstijd20 minuten
Levert10 plakken
Voedingswaarde / 1 plak
Calorieën205 Kcal
Koolhydraten36 g
Vezel4 g
Eiwit13 g
Vet2 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen