Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde chiazaadpudding met vijgen en kokos

Gezonde chiazaadpudding met vijgen en kokos

Een makkelijk, snel en voedzaam recept dat perfect is als ontbijt. Maak gebruik van het vijgenseizoen met deze gezonde chiazaadpudding met vijgen en kokos. Chiazaad zit vol eiwitten, omega 3- en 6-vetzuren, vezels en calcium. Chiazaadjes kunnen in vloeistof tot wel 12 keer zo groot worden, waardoor ze dikte geven aan de pudding. Tegelijkertijd zijn het ook de chiazaadjes die de pudding het grootste deel van zijn voedingsstoffen geeft.

Er staat een aantal recepten voor chiazaadpudding op mijn website; kijk maar eens bij de categorie "chiazaad". Daar vind je er een aantal. Deze gezonde chiazaadpudding met vijgen en kokos is overheerlijk, smaakvol en zit tegelijkertijd vol gezonde vetten. Als je het aantal koolhydraten in dit recept verder wilt verlagen, laat dan gewoon de zoetstof weg. Vijgen zijn van nature zoet en die maken de pudding zoet genoeg voor de meeste mensen. Wil je hem toch nog zoeter maken, doe er dan wat eiwitpoeder of stevia bij.

Bestrooi de chiazaadpudding met vijgen voor het opdienen met wat noten, kaneel of fruit. De pudding is perfect als gezond ontbijt, maar ook als voedzaam tussendoortje gedurende de dag. Hij is binnen 10 minuten klaar, en hoeft daarna alleen nog maar gedurende minstens 5 uur in de koelkast te staan.

Tip: als je dat lekker vindt, dan kun je een lepel eiwitpoeder van een willekeurige smaak (Ik raad deze aan) door de pudding roeren. Zo wordt hij wat zoeter en voeg je er nog wat extra eiwit aan toe.

Ingrediënten

  • 400 gram yoghurt/zure melk
  • 40 gram chiazaadjes (Ik raad deze aan)
  • 43 gram honing/dadelsiroop
  • 10 gram kokossnippers
  • 3 verse vijgen
  • pistachenoten/noten/kaneel (optioneel) (Ik raad deze aan)

Instructies

  1. Doe yoghurt of zure melk, chiazaden, zoetstof en kokossnippers bij elkaar in een kom.
  2. Verdeel het mengsel over twee kopjes of kommetjes.
  3. Was de vijgen, snij ze in kleinere stukjes en voeg ze bij de pudding.
  4. Versier de pudding ten slotte naar smaak: je kunt hem bijvoorbeeld bestrooien met noten, ander fruit, plakjes kokos of kaneel.
  5. Laat de pudding minstens 5 uur in de koelkast staan.
Bereidingstijd10 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde/ 1 portie
Calorieën360 Kcal
Koolhydraten50 g
Vezel9 g
Eiwit15 g
Vet10 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen