Fit Tovenares
Volg mij
Op Gang
Op voorkeur
Allergenen
Op Ingrediënt
Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde, hartige havermout

Gezonde, hartige havermout

Als je 's ochtends zin hebt in iets hartigs dat ook nog eens makkelijk te bereiden is, aarzel dan niet en probeer deze bijzondere gezonde, hartige havermout met ei en kaas. Ben je gewend aan zoete havermout? Wijs dit idee dan niet meteen af. Ik denk namelijk dat je aangenaam verrast zult zijn. Deze gezonde, hartige havermout is een voedzaam en uitgebalanceerd ontbijt dat al binnen een paar minuten op tafel staat.

Als je bij het ontbijt graag havermout eet, dan zul je je vast wel eens hebben afgevraagd hoe je die havermout op een andere manier kunt bereiden. Nou, ik heb een idee voor je! Voeg er gewoon ei en kaas bij, en breng het op smaak zoals jij het lekker vindt. Je kunt er ook groentes, olijven, zongedroogde tomaatjes of lente-ui doorheen mengen. Met zo'n voedzaam en uitgebalanceerd ontbijt begin je de dag vol energie, en hou je lang een vol gevoel. De vezels van de havermout stimuleren je stofwisseling en het eiwit uit de eieren en de kaas stimuleert, in combinatie met beweging, de spiergroei.

Deze hartige, gezonde havermout kun je zonder toevoegingen eten; het is vrij vullend en smaakvol van zichzelf. Wil je je ontbijt echter nóg meer verrijken, of als je het wilt maken als snelle lunch of avondmaal, dan kun je het ook serveren met wat sla erbij, of er wat tonijn doorheen mengen. Hou je meer van een iets dikkere havermout, dan kun je de havermout en de omelet afzonderlijk bereiden, en ze later samenvoegen.

Probeer dit snelle, gezonde recept morgenvroeg meteen eens. Ik ben ervan overtuigd dat je deze hartige havermout heerlijk zult vinden!

Ingrediënten

  • 45 gram havermout (Ik raad deze aan)
  • 240 ml water
  • 2 eieren
  • 15 gram geraspte mozzarella
  • snufje zeezout
  • snufje gemalen zwarte peper

Instructies

  1. Breng in een kleine pan water aan de kook.
  2. Doe de haver in het kokende water en kook het totdat het dik is geworden (ongeveer 3 minuten).
  3. Meng er de ei, zout, peper en geraspte mozzarella doorheen.
  4. Kook de havermout nog eens 2-3 minuten. Blijf roeren.
  5. De havermout is het lekkerst als je hem warm opdient.
Bereidingstijd10 minuten
Levert1 portie
Voedingswaarde/ 1 portie
Calorieën378 Kcal
Koolhydraten25 g
Vezel4 g
Eiwit26 g
Vet18 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen