Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde Kip Stroganoff met Zelfgemaakte Volkoren Kaastortilla’s

Gezonde Kip Stroganoff met Zelfgemaakte Volkoren Kaastortilla’s

Stroganoff is een favoriete maaltijd in veel gezinnen. Maar wie zegt dat het onmogelijk is om een gezonde versie te bereiden?

Een klassieke stroganoff is een rijke maaltijd vol calorieën, heerlijk in de koude wintermaanden. Mijn gezonde versie van stroganoff smaakt echter bijna identiek, maar bevat aanzienlijk minder calorieën en vet.

Ik hoop dat dit recept voor een gezonde kip stroganoff in de smaak gaat vallen. Het is tenslotte een van de meest populaire gerechten met kip. Ik serveer het graag met volkoren tortilla wraps en gesmolten kaas, dit past er perfect bij. Gebruik boekweitmeel voor een glutenvrije variant.

Dit is een eenvoudig en snelle gerecht dat slechts 35 minuten in beslag neemt, en de volgende dag zelfs nog lekkerder is. Het is ideaal om in te vriezen, dus bereid een extra grote portie zodat je een paar dagen niet in de keuken hoeft te staan. Verdubbel gewoon de benodigde ingrediënten en bespaar jezelf een hoop werk.

Deze gezonde kip stroganoff bevat geen slagroom, maar maak je geen zorgen, het smaakt net zo lekker. Probeer het zelf en vergeet niet om je ervaring met mij te delen!

Ingrediënten

  • 800 gr kipfilet
  • 1 ui
  • 8 augurken, gesneden
  • 3 el mosterd
  • 5 el ketchup (suikervrij)
  • 1 tot 2 el Worcestershire saus
  • 240 ml water
  • 1 tl zeezout
  • ⅓ tl gemalen zwarte peper
  • 2 el kokosolie (Ik raad deze aan)
  • Tortilla’s:
  • 120 gr bloem
  • 360 ml water
  • handje geraspte kaas
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ⅓ tl gemalen zwarte peper
  • snufje zeezout
  • snufje bakpoeder

Instructies

  1. Fruit in een pan de gesneden ui in hete olie totdat deze glazig wordt.
  2. Voeg de in stukjes gesneden kipfilet toe en roer door. Giet 240 ml water erbij en kook op halfhoog vuur in 20 minuten mals.
  3. Controleer af en toe en voeg zonodig nog wat extra water toe.
  4. Voeg na 20 minuten de gesneden augurk toe, samen met de mosterd, ketchup, Worcestershire saus, kruiden en zout. Mix goed.
  5. Laat het vlees nog eens 10 minuten koken en bereid in de tussentijd de tortilla’s.
  6. Mix in een kom alle ingrediënten samen voor de tortilla’s.
  7. Als het deeg te compact is, voeg dan een paar lepels water toe.
  8. Vorm de tortilla’s van het deeg en leg ze in een opgewarmde pan met anti-aanbaklaag.
  9. Bak aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.
  10. Vul de tortilla’s zodra ze klaar zijn met de kip stroganoff en serveer warm.
Bereidingstijd35 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde/ 1 portie
Calorieën500 Kcal
Koolhydraten27 g
Vezel2 g
Eiwit52 g
Vet14 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen