Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde soufflé met banaan en kaneel

Gezonde soufflé met banaan en kaneel

Met deze gezonde soufflé met banaan en kaneel, die gemaakt is van slechts 3 ingrediënten, ga je zeker scoren. Het is een geweldig, simpel, gezond en caloriearm dessert zonder toegevoegde meel, suikers of vet. De volgende keer dat je zin krijgt in een zoete snack, maak je gewoon deze gezonde soufflé. Hij is binnen 15 minuten klaar en je zult zonder twijfel genieten van de smaak.

Het enige dat je nodig hebt, is eiwit, banaan en kaneel. Het is echt een heel eenvoudig en snel dessertrecept. De combinatie van banaan met kaneel is heerlijk: de banaan heeft namelijk een kenmerkende smaak en geur, en de kaneel voegt een speciale noot toe, ruikt lekker en verwarmt het lichaam, met name tijdens koude dagen. De soufflé is heel luchtig en smelt bijna op de tong. Om te variëren met de smaak kun je er een lepeltje eiwitpoeder bij doen. Maak bijvoorbeeld eens een soufflé met eiwitpoeder in de smaak van kokos, chocolade, of banaan (Ik raad deze aan) .

Dit makkelijke dessertrecept is snel te bereiden op momenten waarop je met een zuiver geweten wilt genieten van iets zoets. Deze gezonde soufflé met banaan en kaneel heeft een aangenaam zoete smaak door de banaan en heeft bovendien een soepele structuur. Dat maakt hem perfect voor de onstilbare trek. Geniet op je gemak van deze traktatie. En voel je niet schuldig: dit bananendessert is caloriearm en bevat bijna geen vet.

Ingrediënten

Instructies

  1. Klop het eiwit totdat het stijf is.
  2. Voeg er geprakte banaan en wat kaneel bij. Roer voorzichtig door.
  3. Verdeel het mengsel over twee ovenschalen of over een aantal kleinere bakvormpjes. Bak ongeveer 10 minuten op 200 graden Celsius.
Bereidingstijd15 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën70 Kcal
Koolhydraten12 g
Vezel2 g
Eiwit4 g
Vet1 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen