Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde Wortel-Appelkoekjes of Brood, zonder Bloem, Suiker en Vet

Gezonde Wortel-Appelkoekjes of Brood, zonder Bloem, Suiker en Vet

Het deeg voor deze delicatesse was wederom een experiment, maar het pakte echt goed uit. Ik wilde gezondere en dieetvriendelijkere koekjes maken, en zo kwam dit zeer smakelijke, zachte deeg met een vleugje kaneel tot stand. Van het deeg kan je ofwel gezonde koekjes of bijvoorbeeld een gezond wortelbrood bereiden, en dit alles zonder toevoeging van bloem, suiker en vet.

Koekjes of brood gemaakt met dit recept kunnen bijvoorbeeld worden geserveerd als gezond ontbijt of als een lichte snack tussen de maaltijden door. Deze koekjes zijn caloriearm en bevatten complexe koolhydraten uit haver, maar ook snelle fruitsuikers. Uiteraard zijn deze koekjes eerder zacht dan knapperig, want er wordt geen olie of meel toe aan het deeg toegevoegd. Ze zijn een tikje zoet, omdat ze geen zoetstof bevatten en van nature gezoet zijn met fruitsuikers.

Ik heb geprobeerd om drie varianten van dit wortel- en appeldeeg te bereiden - koekjes, brood en kleine snoepjes in vormpjes. De koekjes waren het lekkerst en het brood kwam op de tweede plaats. Dus beslis zelf wat je het liefst wil maken en ga met dit deeg aan de slag. Van de volgende hoeveelheid ingrediënten heb ik 1 brood en ongeveer 10 koekjes gemaakt, als ik alleen maar koekjes had bereid, zou ik ongeveer 25 stuks hebben kunnen maken. Je kan ook wat gedroogd fruit, kokos, zaden of noten toevoegen om de structuur van het deeg te verrijken.

Probeer deze dieetvriendelijke koekjes met wortel en appel eens uit, je gaat er zeker van genieten.

Ingrediënten

Instructies

  1. Blend alle ingrediënten, behalve het gedroogde fruit, in een blender.
  2. Roer dan het gedroogde fruit erdoor.
  3. Giet het deeg in een broodvorm of schep als koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  4. Als je geen siliconen broodvorm gebruikt, bekleed dan de vorm met bakpapier.
  5. Bak 25 minuten op 190 graden.
  6. Na 25 minuten, bak nog eens 7 minuten op 200 graden tot de koekjes bruin zijn en het brood stevig.
Bereidingstijd40 minuten
Levert25 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën38 Kcal
Koolhydraten6 g
Vezel1 g
Eiwit2 g
Vet1 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen