Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde zelfgemaakte granola (muesli) van haver, boekweit en quinoa

Gezonde zelfgemaakte granola (muesli) van haver, boekweit en quinoa

Als je van knapperige gebakken granola houdt, dan zul je dit makkelijke recept voor gezonde zelfgemaakte granola (muesli) ongetwijfeld heerlijk vinden. Door de boekweit, haver, quinoa en chipzaad is het ook nog eens een heel voedzaam gerecht. Bovendien bevat het geen onnodig grote hoeveelheden toegevoegde suikers of conserveringsmiddelen. De muesli is knapperig en verkruimelt niet, dankzij het feit dat de kokosolie en appelmoes zich binden aan eiwitpoeder of melkpoeder. Dit ontbijtrecept is het proberen meer dan waard!

Ik ben helemaal verslaafd aan granola, maar de producten die je in de winkel kunt kopen, vielen steeds tegen vanwege hun enorm hoge gehalte aan suiker, vet en conserveringsmiddelen, en soms zelfs kleurstoffen. Dat is de reden dat ik zelf thuis granola ben gaan maken, en ik kan je zeggen dat ik geen betere granola heb geproefd dan deze. Ik raad je aan om de volgende zelfgemaakte granola ook eens te proberen: .

De bereiding is vrij simpel: je hoeft alleen maar de oven in de gaten te houden en af en toe door de granola te roeren, zodat hij niet aanbrandt. Je kunt er alles doorheen mengen wat je maar lekker vindt, en bovendien heb je volledige controle over de hoeveelheid toegevoegde suikers. Ook het feit dat we honing van goede kwaliteit gebruiken, is een flinke verbetering. Daarnaast kun je de hoeveelheid ingrediënten zelf bepalen. Ik ben ervan overtuigd dat als je je eigen gezonde muesli eenmaal een keer hebt geproefd, je nooit meer een andere wilt. Vooral als je thuis liefhebbers van zoete ontbijtjes hebt! Immers, eten moet smaakvol zijn, maar óók goed voor je lichaam en gezondheid.

Gezonde zelfgemaakte granola smaakt perfect zonder iets erbij, maar het is ook goddelijk lekker met melk, en dan met name plantaardige melk, zoals kokos- of amandelmelk.

Ingrediënten

Instructies

  1. Meng alle ingrediënten goed door elkaar in een kom.
  2. Smeer het mengsel vervolgens in een dunne laag uit over een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
  3. Bak de granola gedurende 35-45 minuten op 165 graden Celsius. Check elke 10 minuten en roer de granola lichtjes door.
  4. Bij een krachtige oven kan de muesli aan gaan branden. Haal de granola in dat geval al na 30-35 minuten uit de oven.
  5. Laat de gebakken granola op de bakplaat volledig afkoelen, zodat hij uithardt. Breek het vervolgens in stukjes en bewaar in een afgesloten bakje.
Bereidingstijd50 minuten
Levert5 porties
Voedingswaarde/ 1 portie
Calorieën280 Kcal
Koolhydraten30 g
Vezel6 g
Eiwit11 g
Vet12 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen