Fit Tovenares
Volg mij
Krokant Gebakken Muesli (Olievrij en Suikervrij)

Krokant Gebakken Muesli (Olievrij en Suikervrij)

Ik weet zeker dat je het met mij eens zal zijn, deze eigengemaakte granola (ofwel gebakken muesli) is ontzettend lekker. Daarnaast is het een gezondere en dieetvriendelijkere versie dan granola uit de supermarkt, dus een win-win. De geweldige geur die deze granola verspreidt tijdens het bakken is onbeschrijfelijk.

Ik moet toegeven dat mijn voorkeur uitgaat naar gebakken muesli als ik haast heb - wat nogal vaak gebeurt. Daarom bereid ik bijna ieder weekend voor de komende week deze gezonde granola. Ik hoef 's ochtends niets te bereiden, ik voeg gewoon yoghurt toe en binnen drie minuten heb ik een gezond ontbijt op, en kan ik rustig vertrekken. In een goed afgesloten bak blijft de granola de hele week lang knapperig.

Deze suikervrije en olievrije gebakken granola is echt geweldig. Het is knapperig, ondanks het gebrek aan olie, suiker of honing in dit recept. Deze ingrediënten zijn vervangen door appelmoes, waardoor de granola aan elkaar blijft plakken en minder vet, suiker en calorieën bevat dan een klassieke granola. Ik geniet graag van deze granola met yoghurt, kokosmelk of zonder iets erbij.

Bereid deze knapperige en gezonde eigengemaakte gebakken granola die beter smaakt dan granola uit de supermarkt. Het bevat alleen maar gezonde ingrediënten, geen conserveringsmiddelen of enkelvoudige suikers. De combinatie van gebakken havermout, noten en gedroogd fruit in kleine knapperige stukjes is hemels. Je kan zelfs wat eiwitpoeder toevoegen om het eiwitgehalte van dit recept te verhogen.

Op mijn website zijn een paar verschillende recepten voor eigengemaakte granola te vinden, maar dit is de meest dieetvriendelijke optie.

Ingrediënten

Instructies

  1. Hak de noten in kleinere stukjes zodat ze makkelijk samenklonteren met andere ingrediënten.
  2. Mix in een kom alle ingrediënten.
  3. Verspreid de mix over een bakplaat bekleed met bakpapier. De mix zou een geheel moeten zijn. Hoe dunner de laag, hoe krokanter de muesli zal worden.
  4. Bak de muesli op 160 graden gedurende 30 tot 35 minuten tot het goudbruin is. Wees voorzichtig dat je het niet aan laat branden.
  5. Als de muesli na 35 minuten nog steeds niet krokant genoeg is, breek het dan in stukken en verhoog de temperatuur naar 180 graden. Bak nogmaals 5 minuten.
Bereidingstijd40 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën295 Kcal
Koolhydraten35 g
Vezel7 g
Eiwit9 g
Vet12 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen