Fit Tovenares
Volg mij
Maïstortilla's gevuld met avocado en bonen

Maïstortilla's gevuld met avocado en bonen

Deze gezonde maïstortilla's gevuld met een mix van avocado en bonen moet je echt eens proberen. Het is een simpel vegan recept dat je zeker lekker zult vinden. Als je wilt, kun je er altijd vlees en kaas aan toevoegen. Dit recept is rijk aan vitaminen en mineralen, met name kalium. Deze vegan versie van de tortilla met groenten is binnen 30 minuten klaar, maar het geeft je lang een verzadigd gevoel.

Maïstortilla's zijn een geweldige keuze voor een gezonde en smaakvolle lunch. Ze bevatten geen eieren, melk, gist of gluten en zijn daarom perfect voor iedereen die last heeft van een voedselallergie. Bovendien zijn ze caloriearm. Ben je een liefhebber van tortilla's, koop dan niet de kant-en-klare uit de winkel, maar maak je eigen smaakvolle en altijd verse tortilla's zelf thuis. Op mijn website vind je ook andere varianten van gezonde tortilla's of pannenkoeken, zoals deze speltpannenkoeken .

Als je al meer van mijn recepten hebt geprobeerd, dan weet je dat avocado simpelweg onweerstaanbaar is in gezonde recepten. Overheerlijk romige avocado op een warme maïstortilla, gecombineerd met bonen, maïs en andere groentes smaakt gewoonweg goddelijk en is bovendien een voedzame en gezonde combinatie. Ben je dus op zoek naar een recept voor een gezonde lunch of avondmaal die vol zit met voedingsstoffen, dan moet je deze maïstortilla's gevuld met avocado en bonen zeker proberen.

Tip: Leg de gevulde tortilla's op het rooster in de oven en bak ze gedurende 10 tot 15 minuten op 190 °C. Zo krijg je heerlijk knapperige tacoschelpen!

Ingrediënten

  • 2 cups maïsbloem (masa harina)
  • 1 1/2 cups warm water
  • 1/2 theelepel (tsp) zeezout
  • 2 avocado's
  • snufje zeezout
  • snufje gemalen zwarte peper
  • snufje knoflookpoeder
  • 300 gram tomaten
  • 200 gram gekookte bonen
  • 80 gram zoete maïs
  • handvol sla

Instructies

  1. Meng de maïsbloem met water en zout in een kom. Maak kleine deegballetjes, rol die vervolgens uit tussen twee blaadjes bakpapier. Het is beter om kleinere tortilla's te maken, om te voorkomen dat ze breken tijdens het bakken. Leg de tortilla's voorzichtig in een hete, droge pan en bak ze totdat ze goudbruin zijn geworden (ongeveer 1 - 2 minuten op elke kant). Leg de gebakken tortilla's tussen twee stukjes keukenpapier, om ze wat zachter te maken. Meng een rijpe avocado met zout en kruiden in een kommetje. Besmeer hiermee de tortilla's. Leg wat sla, gekookte bonen, fijngesneden tomaten en zoete maïs op de avocadomix. Roll of vouw de tortilla's op en serveer ze als ze nog warm zijn.
Bereidingstijd35 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde/ 1 portie
Calorieën468 Kcal
Koolhydraten59 g
Vezel17 g
Eiwit13 g
Vet16 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen