Fit Tovenares
Volg mij
Makkelijke Hokkaido pompoensoep

Makkelijke Hokkaido pompoensoep

Als je herfst en soep zegt, dan is het eerste wat in me opkomt deze makkelijke Hokkaido pompoensoep, bestrooid met geroosterde pompoenzaadjes en zonnebloempitten. Als je gek bent op romige soepen, dan zul je deze vast en zeker lekker vinden! De beste caloriearme en vetarme soep voor tijdens de herfstperiode, vol groentes en overheerlijke Hokkaido pompoen! Alsof hij speciaal is gemaakt voor het koude seizoen.

Hokkaido pompoen is een universeel keukeningrediënt. Het smaakt geweldig in desserts, cakes en verschillende soorten pap, maar is ook heerlijk in de vorm van gnocchi of als bijgerecht bij vlees. Het hele gezin zal ervan genieten. Bij mij thuis maken we altijd een grote pan van deze soep. Bovendien is deze soep, misschien vanwege zijn uitnodigende, donkeroranje kleur, zelfs bij de allerkleinsten van mijn gezin erg populair. Als je kurkuma wilt gebruiken, dan raad ik je aan het enthousiasme van je kinderen in toom te houden, want de soepvlekken zijn lastig uit je meubels te krijgen ;)

Rooster de pompoenzaadjes in een droge pan voor een soep met een uitzonderlijke smaak. Je kunt alle soorten zaden kiezen die je maar wilt, maar ik raad je ten zeerste aan om een mix van pompoenzaden en zonnebloempitjes te gebruiken. Ze voegen knapperigeheid en een bijzondere smaak toe aan deze heerlijk romige soep. Eén kom soep zorgt voor een warm en verzadigd lichaam, maar ik garandeer je dat je voor de tweede keer zult willen opscheppen. En omdat deze soep caloriearm en vetarm is, kun je zelfs drie borden eten van deze gezonde Hokkaido pompoensoep!

Ingrediënten

  • 800 gram geschilde Hokkaido pompoen
  • 200 gram wortels
  • 2 steeltjes peterselie
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel (tbsp) olie / boter
  • zeezout
  • gemalen zwarte peper
  • currypoeder / kurkuma (Ik raad deze aan)
  • pompoenzaadjes en zonnebloempitten (optioneel)

Instructies

  1. Snij de pompoen doormidden en bak gedurende 15-20 minuten op 200 graden, totdat hij zacht is.
  2. Laat de pompoen na het bakken afkoelen, haal de schil eraf en snij de zaadjes eruit.
  3. Doe wat olie (of boter) in een grote pan en bak daarin de fijngesneden ui en geperste knoflook.
  4. Voeg de gesneden wortel en peterselie erbij.
  5. Bak alles lichtjes en voeg er vervolgens de gebakken en in kleine stukken gesneden pompoen bij.
  6. Voeg zout en kruiden toe naar smaak.
  7. Giet water over de groentes, zodat het water de groentes volledig bedekt. Laat de soep ongeveer 15 minuten koken, totdat de groentes zacht zijn geworden.
  8. Blend de soep met een staafmixer en, indien nodig, voeg wat extra kruiden toe.
  9. Je kunt de soep bestrooien met droge geroosterde pompoenzaden of andere soorten zaden (sterk aanbevolen! :)).
Bereidingstijd50 minuten
Levert6 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën57 Kcal
Koolhydraten8 g
Vezel3 g
Eiwit2 g
Vet2 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen