Fit Tovenares
Volg mij
Ontbijtsmoothie met haver en banaan

Ontbijtsmoothie met haver en banaan

Deze geweldige ontbijtsmoothie met haver en banaan, dadels en kaneel is het perfecte gezonde en voedzame ontbijt. De smoothie is slechts gezoet met fruit en heeft een perfecte consistentie en smaak. Het zit boordevol voedingsstoffen en is bovendien heel makkelijk te maken. Ideaal als ontbijt, dus. Hoewel het recept ietwat ongewoon is en je waarschijnlijk nog nooit van deze combinatie hebt gehoord, adviseer ik je toch om hem eens te proberen. Je zult er geen spijt van krijgen.

Deze gezonde smoothie met haver en banaan bevat tot wel 40% ADH vitamine B6, 30% ADH vitamine E, 25% ADH calcium en ook ongeveer 10% ADH ijzer, koper, vitamine D, A, mangaan en magnesium. Het is daarnaast ook nog eens vezelrijk en vetarm.

Deze smoothie is een geweldige keuze voor de drukke ochtenden: meng simpelweg alle ingrediënten in een blender en neem het mee naar werk of school. Wil je deze haversmoothie met banaan nog dikker en verfrissender maken? Dan adviseer ik je om de banaan een dag eerder in stukjes te snijden en in te vriezen. Ik vind het sowieso lekker om wat ingevroren ingrediënten in de smoothie te doen, omdat hij daardoor nog romiger en smaakvoller wordt. Ik doe er daarom meestal wat ingevroren fruit in.

Als je dat wilt, kun je een beetje eiwitpoeder door je ontbijtsmoothie mengen (Ik raad deze aan) . Hierdoor verhoog je het eiwitgehalte. Halveer in dat geval wel het aantal dadels. Deze gezonde bananensmoothie met haver is super vullend en een geweldige keuze voor je ontbijt.

Ingrediënten

Instructies

  1. Meng alle ingrediënten in een blender totdat het een glad geheel is.
  2. Ik adviseer je om de smoothie direct te drinken, of hem over te gieten in een thermosbeker.
Bereidingstijd5 minuten
Levert1 portie
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën290 Kcal
Koolhydraten58 g
Vezel8 g
Eiwit5 g
Vet3 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen